Barack Obama: Kvinder er bedre ledere end mænd

Obama mener at kvinder er bedre ledere end mænd. Foto: Shutterstock

Hvis kvinder styrede alle land i hele verden, så ville vi opleve en generel forbedring af levestandarden og de landenes generelle resultater. Det påstår den den tidligere amerikanske præsident, Barack Obama.

Det var under en tale i Singapore, at Barack Obama udtalte, at kvinder ikke er perfekte, men at de "indiskutabelt er bedre end mænd."

Ifølge Obamas tale, så afstedkommer de fleste problemer i verden, fordi der findes mennesker på magtpositioner, og af dem flest mænd, der med vold og magt forsøger at fastholde deres egen magtpositioner. 

Derudover er en del af problemerne også en polarisering af de politiske holdninger samt muligheden for at sprede løgne og falske nyheder på sociale medier.

Det var til en privat begivenhed, der handlende om ledelse, at Barack Obama talte om, hvordan verden ville se ud, hvis den blev ledet af kvinder.

”Kvinder, I skal bare vide at I ikke er perfekte, men jeg kan sige, at I indiskutabelt er bedre end os mænd. Jeg er helt overbevist om, at hvis alle lande på jorden blev ledet af kvinder, ville vi se en betydelig forbedring på næsten alle parametre... levestandarder og resultater."

Da Obama blev spurgt, om han nogensinde kunne overveje at vende tilbage til politik, svarede han, at han troede på at gode ledere, trådte tilbage, når den rette tid var kommet.

”Hvis man ser på verden og ser på alle problemerne, er det normalt gamle mennesker, som regel gamle mænd, der ikke træder tilbage,” sagde han.

"Det er vigtigt for politiske ledere at minde sig selv om, at man er på positionen for at udføre et job. Man er der ikke for livet. Man er der for at fremelske sin egen følelse af selvværd eller sin egen magt."

Læs også

Uffe Elbæk trækker sig som politisk leder for Alternativet

 

 

Dagens Gossip