Betjente fyret: Fangede Pokemons i stedet for røvere

Foto: Shutterstock

To amerikanske betjente blev fyret efter, at de i 2017 ignorerede adskillige opkald fra deres vagthavende, som prøvede at få dem til at rykke ud til et røveri, og fyringen er nu blevet anerkendt af retten i Californien.

Fredag d. 7. januar i år blev en sag afgjort, som omhandlede to betjente fra Los Angeles' politi der ignorerede deres pligt og adskillige opkald fra deres vagthavende, fordi de havde travlt med at fange Pokemons. 

D. 15. april 2017 ignorerede de to betjente, Louis Lozano og Eric Mitchell, adskillige opkald fra deres vagthavende, Jose Gomez. Det viser dokumenter fra en nylig retssag ifølge The Independent.

Læs også

Barnestjerne havde én replik i Titanic: Så meget tjener han på den 25 år senere

Ifølge Unilad var betjentenes undskyldning, da de endelig svarede, at de havde været et sted, hvor der var så meget larm, at de ikke havde hørt opkaldene. 

Det var dog ikke en undskyldning, som blev godtaget, og Los Angeles' politi valgte dengang at fyre de to betjente, og i fredags blev fyringen anerkendt af Californiens appeldomstol, og sagen er dermed endegyldigt afgjort. 

I starten indrømmede Lozano og Mitchell, at de havde ignoreret opkaldene, men de benægtede, at det var, fordi de havde spillet mobilspillet Pokemon GO, og de påstod således, at de kun havde snakket om spillet.

Under retssagen kom det dog frem, at anklageren var i besiddelse af overvågning fra patruljebilen, hvor man blandt andet kan høre "betjent Mitchell gøre Lozano opmærksom på, at en 'Snorlax' lige er dukket op". Det skriver The Daily Telegraph. 

I dokumenter fra retssagen stod der ligeledes: "I de næste cirka 20 minutter, fangede DICVS'en (red. Digital i-bil video system) de anklagede i at diskutere Pokemon, mens de kørte til forskellige lokationer, hvor de virtuelle væsener åbenbart dukkede op på deres mobiltelefoner."

Efter denne opdagelse indrømmede de to betjente, at de havde skiftet lokation for at finde 'Snorlax', men holdt dog fast i, at de ikke spillede spillet, men at de 'bare' ville deltage i en begivenhed. 

Under retssagen forsøgte de anklagede at få optagelsen ugyldiggjort med den begrundelse, at det var en privat samtale, som var blevet anskaffet på en utilsigtet måde. 

Til det svarede retten: "Det ville være absurd at kræve, at befalingsofficererne og efterforskerne fra 'interne affærer' skulle ignorere beviser for en 'grov forseelse' bare, fordi det blev optaget utilsigtet."

Udover påstanden om, at optagelsen ikke kunne bruges som bevismateriale, så påstod Lozano og Mitchell også, at sagen ikke var gået retfærdigt til, fordi de oprindeligt var blevet afhørt af deres overordnede, Gomez, uden, at der var en arbejdsmiljørepræsentant til stede.

Endnu engang gav domsstolen dem dog ikke ret, da Gomez måtte anses som tilstrækkelig qua sin stilling. De to betjente er derfor endegyldigt fyret fra politistyrken i Los Angeles.

Læs også

Hund opfører sig mærkeligt i månedsvis: Dyrlægen er lamslået, da han ser røntgenbilledet

 

 

 

 

Dagens Gossip