Billede af Toves klasse kom ikke med i skolekatalog "på grund af corona"

Da 20-årige Tove Hermansson blev student, bestilte hendes familie et katalog med billeder af alle afgangsklasserne. Men der var ikke noget billede af Toves klasse. Foto: Privat.

Da 20-årige Tove blev student, bestilte hendes familie et katalog med billeder af alle afgangsklasserne. Men der var ikke noget billede af Toves klasse.

I sommers blev 20-årige Tove Hermansson fra Mjölby i Sverige student fra  et gymnasium for elever med særlige behov. Tove er født med en hjerneskade, og derfor har hun gået i en klasse, hvor der blev taget hensyn til hende.

Læs også

Lærer sagde ét bestemt ord til eleverne: så blev han suspenderet på ubestemt tid

Alle afgangsklasser i kommunen skulle fotograferes, og billederne skulle samles i et skolekatalog, skriver Newsner.

Den unge kvinde så frem til at modtage kataloget, men da det nåede frem, var skuffelsen stor. For billedet af Toves klasse var ikke at finde noget sted.

“Hun bladrede og bladrede, og jeg kunne se, hvordan hun lukkede i og blev tavs, som hun gør, når hun bliver trist. Jeg spurgte, om hun ikke kunne finde billedet af hende og Chris (en af Toves gode venner), og hun sagde nej, siger Daniel Hermansson, der er far til Tove Hermansson.

Det lykkedes heller ikke Daniel Hermansson at finde billedet af Toves klasse i kataloget.

“Jeg blev sur. Det føles som om, de ikke synes, at disse børn er gode nok til at være med. Det er måske dumt af mig at tænke sådan, men det gør jeg,” fortæller den fortvivlede far.  

Efterfølgende kontaktede han kommunen og skolen for at få en forklaring på det manglende billede.

Der blev aldrig taget et billede

Mjölby kommune har i en mail forklaret, at der aldrig blev taget et gruppebillede af Toves klasse. Der blev taget individuelle billeder, og ‘under produktionen blev det antaget, at alle de studerende, der var taget portrætfotos af, også var med i et af klassebillederne.’

Nu vil kommunen rette op på det ved at tage de portrætfotos, der blev taget af eleverne i specialklassen, trykke dem i et nyt katalog og sende ud til de berørte elever. 

Uddannelseschef i kommunen, Christer Lord, erkender, at der aldrig blev taget et fællesbillede af Toves klasse.

“Vi var nødt til at tage højde for visse risikogrupper, og med det i tankerne var der også nogle forskelle. Men portrætterne blev taget, og det var meningen, at billederne skulle slås sammen og blive en del af skolekataloget, men det skete ikke, og det er det, der er det uheldige og triste i denne situation,” siger Christer Lord. 

Tror ikke på det

Men det tror Daniel Hermansson, Toves far, ikke på.

“For mig er det underligt, at man først bebrejder, at der har været en misforståelse med fotografen, og derefter siger, at det er på grund af corona-virussen, at der kun er taget individuelle fotos af disse børn, der tilhører en risikogruppe,” siger han til Newsner og tilføjer:

“Efter fotograferingen sad Tove og Chris sammen med deres lærere og spillede og sang for os forældre og ansatte. Det kunne de godt på trods af coronavirus, men de kunne ikke tage et gruppebillede til et skolekatalog," afslutter han.

Først var det fotografens fejl, så var det på grund af covid-19, at der ikke var et fællesbillede af Toves klasse. Foto: Privat.

 

Læs også

Tigger snød kvinde med snedigt trick: Pludselig var hendes iPhone væk

 

 

 

Dagens Gossip