To billeder viser Zelenskyj med 41 dages mellemrum: Udviklingen er skræmmende

Skrevet af Mathias Madsen

06/04/2022
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
To billeder viser helt tydeligt, at Ukraines præsident er ved at være træt.

Dagens topnyheder

Det var i marts måned i år lige præcis fire år siden, at Volodymyr Zelenskyj droppede karrieren som skuespiller og komiker og oprettede det politiske parti 'Folkets tjener', som skulle vise sig at blive en stor succes.

Kun lidt mere end ét år senere blev Zelenskyj udråbt som Ukraines præsident i maj 2019, og man må sige, at han siden har stået over for noget af en opgave.

Mindre end fire år efter, at den nu verdenskendte præsident kunne ses på tv-skærmen, hvor han spillede en gymnasielærer, som var blevet præsident, er han nu rent faktisk præsident og skal navigere sit land gennem den værste krise, som de længe har været i. 

Rusland invaderede som bekendt Ukraine d. 24. februar, og nu har to billeder tydeliggjort, hvor stort et pres det har lagt på Zelenskyjs skuldre. 

Præsidenten har nemlig gået forrest gennem hele krigen, ofte talt til folket og verden og er blevet set blandt sine soldater ved frontlinjen adskillige gange, og det bærer Zelenskyjs ydre også præg af. 

Det ene af de to billeder, som er blevet delt på det sociale medie Reddit, er angiveligt taget d. 23. februar - den sidste dag med fred i Ukraine.

Foto: Reddit / @fluid-daydreamer

Her ser Zelenskyj stolt ud, har ren hud og bærer et jakkesæt og slips. 

Det andet billede er angiveligt taget i Bucha d. 4. april, mens præsidenten var i byen for at holde en tale om de frygtelige hændelser, som har fundet sted i området det seneste stykke tid.

Foto: Reddit / @fluid-daydreamer

Her ser præsidenten tydeligt nedslået ud, er beskidt, har et stort skæg og er iført en brun jakke og skudsikkervest. 

Billedet viser tydeligt, at Zelenskyj er træt og brugt, men de mange brugere på Reddit har påpeget, at det er et tegn på godt lederskab. 

"Denne mand er en helt. Den måde han blev og kæmpede på og gav moralsk opbakning giver mig kuldegysninger. Sikke en leder," har én således skrevet, og en anden har tilføjet: 

"Fyren har sat en standard, som meget få verdensledere nogensinde vil opnå."

Andre skrev: "Det andet billede er hjerteskærende. Vær stærk og giv ikke op" og "Det er mange følelser at bearbejde i ét billede."

Hvis du trykker her, kan du se, hvordan Putins ydre har ændret sig siden krigens start.