Blev vaccineret for at beholde sit job: Nu er han død med corona

Foto: Imago Sportfotodienst/Ritzau Scanpix

Oprindeligt afviste han at tage coronavaccinen, men accepterede til sidst at tage den på grund af sit job. Nu er han død med corona.

Den olympiske guldvinder Szilveszter Csollany er død med coronavirus. Han døde i en alder af 51 år, efter oprindeligt at have nægtet at tage blive vaccineret.

Læs også

Kørte uden kørekort i over 70 år: Nu er han fanget

Den ungarske gymnast fik vaccinen kort tid, inden han blev syg. Ifølge Mirror blev han vaccineret, da han ellers ikke kunne beholde sit job som gymnastiktræner. Mediet skriver også, at han ikke havde udviklet nok antistoffer til fuld beskyttelse.

Han har flere gange delt opslag på sociale medier, hvor han gav udtryk for, at han var imod vaccinen. Derudover har han i opslag på Instagram joket med, at han havde vaccineret sig selv med vodka.

På trods af stigende smittetal i Ungarn, valgte Csollany at udsætte at få vaccinen. Ifølge den ungarske avis Blikk endte han dog med at tage imod vaccinen, da han ellers risikerede at miste sit job som træner.

Ungarske medier har meddelt, at hans læge har afsløret, at han fik coronavaccinen fra hollandske Janssen. Det skulle han have besluttet, da den kun krævede en dosis.

I slutningen af sidste år blev den olympiske guldvinder dog ramt af corona, hvilket gjorde ham alvorligt syg. Det førte til sidst til, at man måtte lægge ham i respirator i flere uger.

Den triste nyhed om hans død blev offentliggjort mandag, hvor det også blev gjort klart, at han døde med coronavirus.

Efter nyheden om hans død, begyndte det at strømme ind med hyldester. Det var den ungarske olympiske komité, der annoncerede hans død: "Det er med dyb sorg, at vi informerer jer om Szilveszter Csollanys død."

Det ungarske gymnastikforbund delte også nyheden om hans død: "Den olympiske gymnast opnåede fremragende resultater. Ikke kun som atlet, men også som en fremragende ægtemand og en rigtig god far."

Det sidste opslag, han delte på Facebook, blev delt tilbage i august, hvor han talte med en læge om vaccinen via et telefonopkald.

"Jeg vil bare gerne forstå! Jeg er ikke mod eller tilhænger af vaccinen. Jeg ved virkelig ikke, hvad der er godt. Og denne video viser præcis, hvorfor jeg ikke ved det," skrev han i sit opslag, og fortsatte:

"De oplysninger, de giver, er noget sludder. Hvis de kan forklare det logisk, så ville alle overraske sig selv for længe siden."

I et opslag, som han har delt på Instagram, hvor han har delt et billede af en flaske vodka, skrev han: "Jeg vaccinerede mig selv! Og man behøvede ikke at vente uger på boosteren."

Csollany vandt en guldmedalje ved sommer-OL i 2000 i Sydney. Denne præstation sikrede ham også titlen som Årets Sportsperson i Ungarn samme år.

Læs også

Ville have nye støvler: Sætter baby til salg for 27.000 kroner

I alt vandt Csollany fem sølvmedaljer ved VM, inden han til sidst sikrede sig en guldmedalje ved VM i 2002.

 

Dagens Gossip