Børnehaver ramt af hånd-, fod- og mundsygdom

Foto: Shutterstock

Sundhedsmyndighederne har udsendt en vigtig meddelelse, hvori de fortæller, at 15 børnehaver er ramt af en smitsom virusinfektion.

Et udbrud af en virus, der forårsager en særlig hånd-, fod-, og mundsygdom har spredt sig i den nordlige del af Queensland i Australien. Her er mindst 15 børnehave i højt beredskab, da de er ramt af smitteudbruddet. Det skriver News.com.au.

Læs også

LIGE NU: Mette Frederiksen indkalder til pressemøde

Sundhedsmyndighederne har udsendt en advarsel til forældrene, hvori de beskriver, at det er vigtigt, at de er opmærksomme på den smitsomme virusinfektion. 

Ifølge News.com.au har denne virusinfektion medført, at 60 personer har været på akutafdelingen på et hospital i Cairns siden starten af året. Ud af de 60 personer, der dukkede op på akutafdelingen, måtte ni personer indlægges til yderligere behandling. 

Desuden kunne sundhedsmyndighederne også fortælle, at der er 15 børnehave, der er ramt af udbruddet. Disse børnehaver er at finde i regionerne Cairns og Tablelands, hvor de har været ramt af udbruddet af denne virusinfektion siden januar. 

Sygdommen er typisk mild og forekommer primært hos små børn. Den kan dog også forekomme ved og påvirke både ældre børn og voksne. 

Symptomer på sygdommen inkluderer blandt andet udslæt eller blærer, der opstår på hænder og fødder. De samme sygdomme kan desuden også forekomme både i og omkring munden. 

Læs også

Søren Brostrøm deler billede af sin mor: “Så blev det min mors tur”

Det forårsages oftest af coxsackie-virus, og bliver hovedsageligt spredt gennem kontakt med den væske, der er inde i blærerne. Det kan dog også smitte via dråber, der stammer fra enten nys eller hosten. 

 

Dagens Gossip