Borgere på Hawaii får bøder for at krydse gaden, mens de kigger på mobilen

Kristine Bugbee

362 uger siden

|

30/07/2017
Borgere i hovedstaden Honolulu på Hawaii risikerer fremover at få en bøde i hånden, hvis de bliver opdaget i at krydse en vej, mens de har øjnene limet til mobilskærmen.

Dagens topnyheder

Det er efterhånden et udbredt problem, at folk er så uopmærksomme, når de bevæger sig rundt i trafikken, at det forårsager farlige ulykker. 

Af samme grund er det i Danmark ulovligt at tale i telefon, mens man kører bil. 

Men i Honululu på Hawaii er myndighederne gået skridtet videre og har nu forbudt byens borgere at glo ned på deres telefon, mens de krydser gader og stræder, fordi det kan føre til uheld. Det skriver BBC.

Fremover risikerer borgere og besøgende i Honululu at få stukket en bøde i hånden, hvis de går over en vej, mens de kigger ned på telefonen eller en anden elektronisk tidsrøver. Målet er at reducere antallet af ulykker i trafikken, som er forårsaget af uopmærksomme fodgængere.

- Ingen fodgængere skal krydse en gade eller motorvej, mens de kigger ned på en elektronisk enhed, siger Honolulus borgmester Kirk Caldwell ifølge BBC.

Bødestørrelsen afhænger af, hvor mange gange man bliver knaldet i at overtræde loven. Første gang vil man blive pålagt at skulle betale, hvad der svarer til mellem 90 og 225 kroner, og bliver man fanget i at rende rundt med snuden i mobilen flere gange, så falder hammeren med en bøde på godt og vel 650 kroner. 

Den nye lov bliver modtaget med både begejstring og sure miner i byen. Mens nogle mener, at det er positivt, at der bliver lavet tiltag for at reducere antallet af trafikulykker, så føler andre, at myndighederne går for vidt.

Mellem 2000 og 2011 var uopmærksomme fodgængere skyld i 11.000 ulykker i USA, viser tal fra US National Safety Council ifølge BBC, og det tal er formentlig kun vokset siden.