Borgmester advarer: Inflation kan gøre flere kriminelle

Foto: Shutterstock

Det er ikke gået nogens næse forbi, at inflationen stiger voldsomt, men borgmester mener at det kan få flere til at blive kriminelle, fordi de ikke har råd til at leve.

London's borgmester Sadiq Khan, advarer om en mulig stigning i skyderier og knivstikkeri på grund af bekymring for, at de stigende leveomkostninger kan føre til mere vold og gøre det lettere for bander at lokke sårbare unge mennesker.

Over halvdelen af skyderierne i London og næsten 25% af mordene i byen, er banderelateret. 

Læs også

DMI med trist nyhed: Nu er det slut

"Jeg er bekymret over en potentiel stigning i vold denne sommer, da inflationen bliver dybere og truer med at vende de fremskridt, vi har gjort med at tackle voldelig kriminalitet. Vold, ligesom fattigdom, er ikke uundgåeligt, og regeringen skal nu gøre meget mere for at vise, at den deler min forpligtelse til at bygge et mere retfærdigt og sikkert London for alle." Fortæller borgmesteren, ifølge The Guardian.

Han fortæller yderligere at han brugt over 8 millioner pund (70 millioner dkk) på et projekt, der skal hjælpe folk med at holde sig ud af kriminalitet.

Der er national bekymring for den stigende inflation, der fører til en stigning i kriminalitet. I maj advarede Andy Cooke, Politiets Chefinspektør, mod en stigning i tyverier, som den økonomiske krise bliver dybere.

Læs også

Ole Henriksen sælger boligen: Kræver det helt store checkhæfte

 

Dagens Gossip