Buschauffør besvimer mens hun kører sin rute: Så reagerer en ung mand hurtigt

01/05/2023 12:39

Nicolai Steinicke

Udland
Foto: Youtube
Foto: Youtube
Dillon afværgede, hvad der hurtigt kunne være blevet til en ulykke, der kostede liv. Nu hyldes han som en helt.

Mest læste i dag

Den hurtigt tænkende syvende klasser Dillon Reeves hyldes som en helt: Da buschaufføren besvimede, var Dillion hurtigt til at reagere.

Ifølge CNN, som er et af mange medier, der har dækket Dillons heltemod, blev buschaufføren, der kørte skoleruten i Michigan, lettere svimmel under kørslen. 

Hun gjorde, som reglerne siger, hun skal: Hun meddelte busselskabet, at hun ikke havde det godt, og måtte stoppe og hente en anden chauffør, der kunne køre resten af ​​hendes rute.

Men chaufføren havde ikke tid til at parkere, før hun besvimede. Og med chaufføren bevidstløs bag rattet fortsatte bussen med at køre – lige ud imod modkørende.

Dillon Reeves, som sad et par rækker bag chaufføren, handlede med det samme, da han indså, at der var noget galt. Drengen smed sin taske og løb hen til buschaufføren.

Her tog han fat i rattet og manøvrerede bussen pænt tilbage i sin egen vognbane. Herefter trådte han forsigtigt på bremsen, så han kunne bringe bussen hen til et stoppested.

I overvågningsvideoen, du kan se nederst i artiklen, kan du se, hvor rolig og kontrolleret den unge dreng er, da han overtager kontrollen over den førerløse bus. Og da den er sikkert stoppet, råber syvende klasse til de andre passagerer, at nogen skal ringe efter en ambulance.

Bussen havde 66 passagerer, da chaufføren besvimede. Takket være en kvik skoleelev kom der ingen skader på hverken personer eller bussen.

Buschaufføren, der var en 40-årig kvinde, kom til bevidsthed, da hun modtog førstehjælp i bussen. Hun blev dog alligevel kørt til et hospital for at blive tjekket ordentligt.

Reeves' forældre, Steve og Ireta Reeves, var tydeligvis stolte af deres søn og kaldte ham "vores lille helt".

- For det første er vi meget, meget stolte. Jeg mener, det her er overvældende for os alle. Dillon har altid været en fantastisk fyr. Han er nået langt, han har overrasket os med flotte karakterer og med sin opførsel i skolen og med venner på hans alder. Og det, at han laver sådan noget, fylder bare hjertet med stolthed, sagde forældrene under et pressemøde.

Herunder kan du se overvågningen fra bussen, og Dillons heltemodige gerning.