Coronavirus gav mand 3 timers erektion

Foto: Shutterstock

En coronaviruspatient havde smertefuld erektion i tre timer forårsaget af coronavirus.

En coronaviruspatient fra USA blev ramt af en sjælden komplikation af sygdommen, som medførte, at han havde smertefuld erektion i tre timer. Det skriver Daily Mail.

Læs også

Mundbind er kommet for at blive: ’Jeg håber at vi fortsætter’

Den uidentificerede 69-årige mand fra Ohio blev diagnosticeret med en tilstand, der medicinsk er kendt som priapisme, mens han var på hospitalet, fordi han var hårdt ramt af coronavirus. 

Han blev indlagt på Miami Valley Hospital i august med svær åndenød og betændelse, hvilket medførte, at væske samlede sig inde i hans lunger. 

Patienten, der var overvægtig, blev bedøvet og blev lagt i respirator, da hans tilstand blev forværret og hans lunger begyndte at svigte efter 10 dages behandling. 

Lægerne placerede ham med ansigtet nedad i liggende stilling i 12 timer, for at hjælpe med at få luft rundt i hans krop. Da han senere på eftermiddagen blev vendt om på ryggen, opdagede sygeplejerskerne, at han havde fået en erektion. 

Lægerne, der behandlede ham, har ifølge Daily Mail skrevet i The American Journal of American Medicine, at de mener, at det var coronavirus, der forårsagede blodpropper i hans penis. 

Til at starte med blev en ispose påført patientens penis i håbet om, at det kunne bringe hævelsen ned. Det lykkedes dog ikke, da erektionen vedvarede i intet mindre end tre timer. 

Lægerne var til sidst nødt til at dræne blodet fra hans penis ved hjælp af en nål. Mens priapismen ikke vendte tilbage, døde patienten senere på intensivafdelingen, eftersom hans lunger svigtede. 

Lægerne fortalte desuden, at corpora cavernosa (vævskamrene inde i hans penis) var stive, mens spidsen var slap. 

Manden blev diagnosticeret med 'low-flow priapism', hvilket betyder, at blodet bliver fanget i erektionskamrene, som menes at være forårsaget at blodpropper i hans blod. 

I og med, at patienten var bevidstløs, kunne han ikke svare på spørgsmål om, hvor meget smerte han led. Men tilstanden, der kan forårsage permanent skade, hvis ikke den behandles hurtigt, er kendt for at være nærmest uudholdelige. 

Hævelsen aftog cirka 30 minutter efter, at hans penis blev drænet for blod, og patienten fik et drop, der indeholdt en medicin, der forhindrer blodpropper. 

Coronavirus har hos flere patienter vist sig at beskadige blodkar samt forårsage farlige blodpropper.

Læs også

’Hvad er det der foregår?’: Overskydende covid-vacciner smides ud

Mens eksperter endnu ikke er sikre på, hvorfor virussen forårsager blodpropper, er der en udbredt teori om, at det er et resultat af en immunoverreaktion, der kaldes 'cytokinstorm', hvilket medfører, at kroppen angriber sundt væv. 

 

Dagens Gossip