Dansker skyld i, at folk bliver smidt ud af - og ikke kan tage til Australien

Skrevet af Henrik R

04/03/2019
En dansker har helt uden at vide det, været årsag til, at mange folk ikke længere kan besøge Australien. Danskeren havde nemlig en fængselsdom på 30 dage for vold i hjemmet, og det vil de ikke have i Australien.

Mest læste i dag

Hvis du er blevet dømt for at udøve vold i hjemmet, så må du kigge efter andre steder, når du gerne vil på ferie. I Australien er deres immigrationslovgivning nemlig blevet en tand mere stram. Hvor de før kun nægtede at acceptere folk, der havde været i fængsel i mindst et år på baggrund af vold i hjemmet, så kan de nu helt nægte at give visum til folk, der blot er blevet dømt.

Ændringen er kommet i stand på baggrund af en dansk mand, der havde siddet fængslet i 30 dage for at have udøvet vold i hjemmet. I første omgang valgte man at sige nej til at acceptere at få danskeren ind i landet, men den beslutning blev lavet om, da australske regeringskontor kiggede sagen igennem.

Danskeren kunne således få visum til at opholde sig i Australien, og det bliver han samtidig en af de sidste, der får. Hvert fald hvis man har en dom for vold i hjemmet på sit CV. Det skriver det anerkendte australske medie The Herald Sun.

Det er et privilegie at opholde sig i Australien

 I Australien slår man hårdt med på vold i hjemmet, og derfor ønsker de hverken, at immigranter kan komme ind i landet, hvis de har en dom for vold i hjemmet, ligesom de nu også kan blive udvist, hvis der bliver udøvet vold i hjemmet, mens man er i Australien.

Australiens immigrationsminister David Coleman mener, at det er et privilegie at opholde sig i Australien, og at besøgende til landet forventes at være lovlydige borgere.

”Komme ind eller forblive i Australien er et privilegie, og det forventes, at ikke-borgere er og altid har været lovlydige,” fortæller immigrationsministeren til The Herald Sun.

Dermed kan man forvente, at hvis man har udøvet vold i hjemmet, så vil man ikke få lov til at opholde sig i Australien.