Dansker skyld i, at folk bliver smidt ud af - og ikke kan tage til Australien

En dansker har helt uden at vide det, været årsag til, at mange folk ikke længere kan besøge Australien. Danskeren havde nemlig en fængselsdom på 30 dage for vold i hjemmet, og det vil de ikke have i Australien.

Hvis du er blevet dømt for at udøve vold i hjemmet, så må du kigge efter andre steder, når du gerne vil på ferie. I Australien er deres immigrationslovgivning nemlig blevet en tand mere stram. Hvor de før kun nægtede at acceptere folk, der havde været i fængsel i mindst et år på baggrund af vold i hjemmet, så kan de nu helt nægte at give visum til folk, der blot er blevet dømt.

Ændringen er kommet i stand på baggrund af en dansk mand, der havde siddet fængslet i 30 dage for at have udøvet vold i hjemmet. I første omgang valgte man at sige nej til at acceptere at få danskeren ind i landet, men den beslutning blev lavet om, da australske regeringskontor kiggede sagen igennem.

Danskeren kunne således få visum til at opholde sig i Australien, og det bliver han samtidig en af de sidste, der får. Hvert fald hvis man har en dom for vold i hjemmet på sit CV. Det skriver det anerkendte australske medie The Herald Sun.

Det er et privilegie at opholde sig i Australien

 I Australien slår man hårdt med på vold i hjemmet, og derfor ønsker de hverken, at immigranter kan komme ind i landet, hvis de har en dom for vold i hjemmet, ligesom de nu også kan blive udvist, hvis der bliver udøvet vold i hjemmet, mens man er i Australien.

Australiens immigrationsminister David Coleman mener, at det er et privilegie at opholde sig i Australien, og at besøgende til landet forventes at være lovlydige borgere.

”Komme ind eller forblive i Australien er et privilegie, og det forventes, at ikke-borgere er og altid har været lovlydige,” fortæller immigrationsministeren til The Herald Sun.

Dermed kan man forvente, at hvis man har udøvet vold i hjemmet, så vil man ikke få lov til at opholde sig i Australien.

Læs også

McDonalds med stor ændring: Det får betydning for rigtig mange dyr

 

 

Dagens Gossip