Den 11. december træder nye parkeringsregler i kraft: Sådan halverer du bøden med et snuptag

14/11/2023 19:00

Emil Martesen

Udland
Foto: Privat
Foto: Privat
Den 11. december træder nye parkeringsregler i kraft, men med et snuptag kan du halvere bøden.

Mest læste i dag

Inden længe tages der hul på december måned, og her vil flere 'vigtige ændringer' i forhold til parkering i kraft i Skotland.

Skotland forbereder sig på at indføre en banebrydende parkeringslov fra den 11. december 2023, der vil pålægge bilister bøder på op til £100 (cirka 855 kroner, red.) for at parkere på fortovet.

Lovændringen vil ikke blot påvirke bilister, men også give fodgængere bedre plads.

Det skriver Daily Star.

Ifølge de nye regler vil skotske kommuner være bemyndiget til at håndhæve tre 'vigtige ændringer' i forhold til parkering.

For det første vil fortovsparkering blive strengt forbudt og fremover koste en bøde på £100 (cirka 855 kroner, red.) eller fjernelse af køretøjet som straf.

De andre forbud inkluderer 'dobbeltparkering', der defineret som parkering mere end 50 cm fra kanten af en kørebane, samt parkering ved kantsten, der er beregnet til fodgængere eller cyklister.

Det er værd at bemærke, at bilister, der betaler deres bøder inden for 14 dage, kan nyde godt af at få halveret bøde til £50 (cirka 427 kroner, red.).

Til sammenligning med denne 'bødereduktion' kan man i Danmark få halv pris på en bøde fra trafikken, såfremt man er studerende.

Skotlands regering har længe ønsket at tackle problemet med 'uhensigtsmæssig' parkering og gøre fortove og veje mere tilgængelige for alle borgere.

Den oprindelige beslutning om at forbyde fortovsparkering og faldende kantsten blev annonceret i 2019, men pandemien forsinkede implementeringen.