Den ’hår’ ikke: Privatskole truer med bortvisning for 'svenskerhår'

Foto: Shutterstock.com

​En australsk privatskole, har i et brev til forældre gjort det klart, at skolen ikke tolerer en særlig form for frisure.

En drengeskole i Sydney har fastlagt en regel om, at eleverne ikke må møde op på skolen med en såkaldt mullet-frisure, og de risikerer en tvunget tur til barbersalonen, hvis de gør det.

De bliver selvfølgelig ikke slæbt til frisøren af en frustreret lærer, men de må ikke komme tilbage på skolens ejendom, før den letgenkendelige frisure er væk.

Læs også

Kig efter en ekstra gang: Pokemon kort sælges til 900.000 kroner stykket

 

Waverley College i den australske hovedstads østlige forstæder, har meldt ud at frisuren ikke er acceptabel, på trods af at den har haft en hurtig genopblussen i nyere tid – Det skriver Ladbible.com.

Ifølge mediet udtaler Waverleys vicepræsident Patrick Brennan: "Frisuren med 'mullet' i øjeblikket er ikke acceptabel, og studerende vil blive sendt til den lokale barber eller deres foretrukne frisør for at rette op på problemet."

En talsmand for skolen støttede sin kollegas holdning og sagde i en frigivet erklæring, at det kontroversielle frisureforbud var nødvendigt for at lære deres studerende, at ”regler, retningslinjer og forventninger er nødvendige for vækst,”

Talsmanden tilføjede: ”Så mens personlige udtryk, sjov og kreativitet er vigtige dele af, hvem vi alle er som individer, skal det passe inden for rammerne for, hvad der er acceptabelt og krævet af os,”

Mærkeligt nok er dette ikke den eneste skole i Australien, der har forbudt frisuren. En Perth-skole erklærede den ligeledes ulovlig tilbage i juni 2020, hvilket førte til beskyldninger om 'klassekrig' på internettet.

Et brev til forældre, der informerede dem om skolens beslutning, blev offentliggjort på det sociale medie Reddit og blev beskrevet som 'klassekrig’

I brevet stod der: "Vær opmærksom på, at dette ses som en ekstrem frisure og ikke er i overensstemmelse med den personlige præsentation af en Mater Dei-studerende.

"Hvis din søn i øjeblikket har denne stil, skal du sørge for, at dette er rettet ved starten af ​​semesteret."

Læs også

Mand nægtede at hjælpe til: Skal nu betale sin ekskone for ulønnet husarbejde

 

 

Dagens Gossip