Derfor skal 4.000 kilo kebab smides ud

Skrevet af Mathias Madsen

05/03/2023
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
I Norge skal fire tons kebab, der muligvis ikke fejler noget, smides ud.

Dagens topnyheder

I disse tider, hvor bæredygtighed, klima og madspild ofte er på dagsordenen, kan det lyde mærkeligt, at 4.000 kilo kebab, der muligvis ikke fejler noget som helst, skal smides ud. 

Men det er netop tilfældet hos vores norske naboer.

Ifølge Aftonbladet skal de fire tons kød smides ud, fordi man har opdaget salmonella på en fabrik, som håndterer de mange kilo kød. 

Kilden til salmonellainfektionen er stadig ukendt, og det vides ikke, om infektionen har ramt den store mængde kebab, men pga. et forsigtighedsprincip, skal alle fire tons destrueres. 

"Salmonellafundet blev gjort efter en rutinemæssig prøveudtagning," lyder det fra Jorunn Aasgaard Grini, som er afdelingsleder hos Fødevaretilsynet i Norge. 

Hun har uddybet, at intet af kødet er kommet på markedet endnu, og at det af hensyn til fødevaresikkerheden heller ikke kommer det.