Død teenagers forsvundne computer bliver fundet 30 år senere: Indholdet får moren til at græde

24/04/2023 10:23

Nicolai Steinicke

Udland
Foto: Privat
Foto: Privat
En talentfuld ung kunstner, der døde som 17-årig, efterlod en række computerdesignede kunstværker på sin gamle pc, som nu er blevet gravet frem efter 30 år.

Mest læste i dag

En mor har talt om sin glæde ved at grave sin afdøde søns computerdesignede kunstværker frem mere end 30 år efter hans død.

Da han var fem år gammel, blev den talentfulde unge kunstner Richard McFarlane diagnosticeret med Duchennes muskelsvind, en muskeldegeneration lidelse, der begrænser den forventede levetid.

Da Richard døde i 1991, kun 17 år gammel, efterlod han adskillige kunstværker på sin Amiga 500-computer, som han havde skabt ved hjælp af Deluxe Paint.

I mange år efter hans død blev Richards pc dog efterladt til at samle støv på loftet. Familien, der bor i Chaddesden, Derby, havde tidligere forsøgt at donere deres gamle computere, men fik at vide, at de ikke havde nogen værdi. Det skriver Mirror.

Alt ændrede sig dog i år, da Richards søster Tamsin opdagede en donations-opfordring til et nyt computermuseum i Derby Centrum.

Som tidligere rapporteret af Derbyshire Live, donerede Tamsin sin brors samling til det nyetablerede Derby Computer Museum, og utroligt nok var museumsskaberen Rob Watson i stand til at få kopier af et af Richards kunstværker fra den gamle pc.

Før det åbnede officielt for offentligheden, gav Rob Richards familie en rundvisning i museet og afslørede, at en del af et af værelserne var dedikeret til Richard.

Denne sektion inkluderede Richards nu fungerende computer, plus en plakette, der informerede besøgende om hans historie. Det var også dekoreret med en række videospilplakater, Richard havde samlet gennem årene.

Richards mor Jen sagde: "Computerne var det sidste på loftet. Vi vidste ikke, hvad vi skulle gøre med dem. Det var ideelt. Det var rart at give det til nogen i stedet for bare at skulle smide det ud.

"Det er hjertevarmende at se det herinde. Det overraskede mig, og at se hans dedikerede sektion fik mig til at græde med det samme. Det er vidunderligt."