Dommer frikendte fem mænd for mord, herefter skød han sig selv

Foto: Shutterstock

En thailandsk dommer frikendte fem mænd for mord, herefter trak han en pistol og skød sig selv. Angiveligt fordi han følte sig presset til at dømme de fem mænd skyldige for mordet.

Dommeren, Khanakorn Pianchana, delte et 25 siders langt dokument på Facebook, hvor han forklarede, at han følte sig presset af overordnede dommere til at dømme de fem mænd skyldige i mord. Det ville resultere i dødsstraf til tre af mændene. 

Selvom han følte sig presset, valgte dommeren alligevel at frikende de fem mænd, hvorefter han trak en pistol og skød sig selv. Det skete netop efter dommen var afsagt. Dermed kommer aktionen til at fremstå som en protest mod et politisk pres for at få de tiltalte mænd dømt for mord. 

Dommeren skød sig selv i brystet og er udenfor livsfare. Det skriver den thailandske avis Bangkok Post.

Politisk pres fra overordnede dommere

Ifølge dommen var der ikke beviser for, at de fem mænd havde begået mord. Derfor blev de frikendt. Det skete selvom dommeren i sagen, ifølge et dokument på Facebook, var blevet beordret til at kende de fem mænd skyldige i mord. En sådan kendelse havde betydet dødsstraf til tre af mændene og fængselsdomme til de to andre.

"I dette øjeblik behandles andre dommere i domstole af første instans over hele landet på den samme måde, som jeg er blevet," skrev dommeren i Facebook-dokumentet ifølge Bangkok Post. "Hvis jeg ikke kan fastholde min ed til mit embede, vil jeg hellere dø end at leve uden ære."

Det har skabt stor bekymring i Thailand for, om der reelt er ordentlig retssikkerhed eller om de overordnede dommere benytter deres magt for at få afsagt domme, der passer til deres egne politiske agendaer. En talsperson for Thailands domstole afviser dog, at der er grund til bekymring. Han forklarer til avisen Bangkok Post, at Khanakorn skød sig selv, fordi han havde personlige problemer og var under massiv stress.

Læs også

BBC Dokumentar: Præster i Irak sælger 9-årige som sexslaver

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip