Drastisk beslutning: Joe Biden benåder alle disse forbrydere

Foto: Shutterstock

USA's præsident har taget første skridt på vejen til at afkriminalisere marihuana i USA ved at benåde samtlige føderale forbrydelser med marihuana.

USA's præsident, Joe Biden, lovede i forbindelse med valget, at han ville afkriminalisere rusmidlet marihuana, og nu har han taget første skridt i retning mod at indfri det valgløfte. 

Det kan man læse i en pressemeddelelse fra præsidenten.

Læs også

Røvede bank for 10 kroner i 2004: Onsdag blev han henrettet for sin forbrydelse

Her står der blandt andet, at han mener, at "ingen bør være i fængsel bare for at bruge eller være i besiddelse af marihuana."

"At sende folk i fængsel for besiddelse af marihuana har vendt op og ned på for mange liv [...]," står der desuden i pressemeddelelsen, som fortsætter: 

"I dag meddeler jeg tre trin, som jeg tager for at stoppe den fejlagtige tilgang."

Første trin er, at præsidenten "benåder" samtlige "føderale forbrydelser med marihuana," hvilket betyder, at alle, der har begået en føderal forbrydelse med marihuana, vil blive benådet.

Samtidig opfrodrer han "alle guvernører til at gøre det samme med statslige forbrydelser."

"For mange liv er blevet vendt op og ned på grund af vores fejlagtige tilgang til marihuana. Det er på tide, at vi gør disse fejl rigtige," står der slutteligt i pressemeddelelsen, som kan læses i sin fulde længde (på engelsk) herunder eller ved at trykke her

Foto: Whitehouse.gov

 

Læs også

Monica vil være verdens tykkeste kvinde: “Mit mål er at blive så stor, at jeg ikke kan bevæge mig

 

 

Dagens Gossip