Dum, dummere! Flyselskab sagsøger passager: Kastede lykkemønter i motoren

En 28-årig overtroisk mand ville gerne sikre sig en sikker flyvetur, og han valgte derfor at kaste mønter efter flyets motor. Det kan nu koste ham rigtig dyrt.

Hvis man gerne vil have en sikker flyvetur, så vil nogle overtroiske mennesker måske smide et par mønter i et springvand eller en brønd. Det er hvert fald sjældent en god ide at tyre end par mønter efter motoren på det fly, som skal til at fragte en flere tusinde meter oppe i luften.

Det var dog alligevel hvad en 28-årig passager gjorde, da han skulle flyve den 17. februar.

Flyet med 162 passagerer skulle fra Anqing til Kunming, og den 28-årige overtroiske mand Lu, mente, at det nok var en god ide at kaste et par mønter ind i flyets motor, for at sikre en god flyvetur. Det viste sig dog ikke at være en særlig god ide, for flyet var i første omgang nødt til at blive på jorden, og efterfølgende blev det aflyst.

Det resulterede i, at flyselskabet der komisk nok hedder ’Lucky Air’ tabte 136.000 kroner på turen. Det er ikke et tab, de har tænkt sig at hænge på, og de har derfor valgt at sagsøge den 28-årige, der egentlig bare ønskede en sikker tur.

Læs også

Brun uden sol: Nye selvbruner piller skal mindske risikoen for hudkræft

”Hændelsen medførte et direkte økonomisk tab på 140.000 yuan (136.000 kroner) og vores virksomhed vil sagsøge passageren i overensstemmelse med loven,” fortæller de i en officiel udtalelse.

Blev holdt i varetægt i en uge

Myndighederne valgte at tilbageholde den 28-årige Lu i en uge, og han indrømmede, at han havde kastet mønterne efter flyets motor, mens han boardede flyet, da han i hans overtro håbede på, at det ville give ham en sikker flyvetur.

Selvom få små mønter måske ikke lyder som alverdens, når man flere gange har set, at fugle er endt i en flymotor, så fortæller Ouyang Jie, der er professor hos Kinas Civile Luftfartsuniversitet, at motoren på flyet kan blive alvorligt skadet og endda ødelægges fuldstændig af noget så harmløst som mønter.

”Motoren kunne skælve, tabe fart og endda stoppe midt under flyvningen, hvis en mønt bliver suget ind i motorens kerne. Det ville udsætte alle passagerne ombord for stor risiko,” lyder det fra professoren til China Daily.

En god opfordring er derfor, at hvis du er overtroisk og gerne vil sikre dig en god flyvetur, så kast en håndfuld mønter i et springvand og ikke ind i flyets motor.

Læs også

Vild video: Passagerfly kastes rundt i luften. Folk troede de skulle dø

 

 

Dagens Gossip