Dyre biler bliver stjålet på stribevis: Tyvene har et særligt nøgletrick

Foto: Shutterstock

Professionelle kriminelle bruger et nyt nøgle-trick til at stjæle nye og dyre biler, politiet i Tyskland kommer nu med hvad de ved om det.

Ifølge en politirapport har der været en stribe biltyverier i Rheinhessen siden d.16 september.

Seneste tilfælde fandt sted tidligt mandag morgen i Stadecken-Elsheim (Mainz-Bingen-distriktet).

Læs også

Kattekilling falder ned fra himlen og lander på politimands hoved: Hans reaktion går nu viralt

Fælles for dem alle, er at de alle er nye biler og har en af de nye slags nøgler.

Ligesom de syv foregående tyverier, havde ejeren parkeret sit køretøj, i deres egen indkørsel. I løbet af natten har de hidtil ukendte gerningsmænd så stjålet ejerens Audi Q5. Alle bilerne har været Audi eller Mercedes af nyere model.

Politiet bemærkede én ting. Alle otte køretøjer var udstyret med et nøglefrit system. Det vil sige nøgler, hvor man bare skal gå tæt på bilen, for at den låser op. Det skriver tag24.

Med politiets nuværende viden forstyrrer gerningsmændene formentlig bilnøglernes radiobølger med en teknologisk anordning. På den måde kan de forlænge det originale signal og ‘overliste’ det keyless system.

For at gøre dette skal de kriminelle være i nærheden af bilnøglen med anordningen, for at kunne videresende signalerne til bildøren. Det betyder, at køretøjerne derefter kan åbnes og endda startes uden at efterlade tegn på indbrud.

Alle nøglerne til bilerne, har lagt i entreen i folks huse, og det er derfor, at det har været muligt for tyvene at komme tæt på nok, til at de har kunne gøre det.

Afdelingen for bandekriminalitet i Mainz, har overtaget efterforskningen i sagen, da det formodes at det er organiseret kriminalitet.

Læs også

Gwyneth Paltrow fejrer sin fødselsdag: Smider alt tøjet

 

Dagens Gossip