Dyreværnsorganisation jubler: Kong Charles har forbudt foie gras

Foto: Twitter/The Royal Family

Stemningen hos dyreværnsorganisationen Peta er her til morgen høj.

Kong Charles II har nu været Storbritanniens regent i 71 dage. 

Han overtog pladser fra den højstelskede dronning Elizabeth II, som havde sidder på tronen i mere end 70 år, og det har derfor været svært at leve op til hendes popularitet.

Læs også

Kendall Jenner ønskede sig sæd i fødselsdagsgave: "OMG! Jeg skal have en baby!"

Dyreværnsorganisationen 'People for the Ethical Treatment of Animals' (Peta) er dog formentlig mindst lige så glade for kong Charles II, som de var for Elizabeth II, her til morgen. 

Kongen har nemlig ifølge DPA valgt at forbyde foie gras fra at blive serveret i alle Storbritanniens kongelige residenser, og det er noget, som vækker jubel hos Peta, der er én af verdens største dyreværnsorganisationer. 

Foie gras er nemlig dyremishandling. 

Sådan lyder det fra Dyrenes Beskyttelse, der beskriver produktionen af foie gras som "voldsom tvang."

"Dyrene bliver syge og mange flere dør, end ved almindelig kødproduktion. Op mod 10-20 gange flere end i en almindelig ande- eller gåseproduktion," skriver organisationen bl.a. om foie gras.

Organisationen skriver desuden: "Ved selve tvangsfodringen kan fuglene få skader på næbbet, ansigtet, øjne, næsebor, hals og øverste del af spiserøret. Man har også vist, at de forsøger at undgå at komme ind i den facilitet, hvor tvangsfodringen foregår."

Læs mere om foie gras ved at trykke her.

Læs også

Danske supermarkeder i 'smørkrig'- Så billig er en pakke Lurpak

 

 

Dagens Gossip