Efter terrorangreb: Nu lukker regering moskéer

Foto: Shutterstock

I kølvandet på det nylige terrorangreb har regering besluttet at lukke en moské og muslimsk forening i Wien.

Den østrigske regering har besluttet at lukke en moské og en muslimsk forening. Begge dele var hyppigt besøgt af gerningsmanden bag mandagens angreb i den østrigske hovedstad Wien.

Læs også

Nyt forslag fra regeringen: Virksomheder skal kunne kræve corona-test af ansatte

Det oplyser den østrigske indenrigsminister, Susanne Raab, på et pressemøde fredag. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

På pressemødet oplyser hun, at myndighedernes vurdering er, at de to steder har været medvirkende til, at gerningsmanden er blevet stærkt radikaliseret.

Dræbte fire personer

Mandag gik gerningsmanden til angreb på flere personer i Wien. Under angrebet skød han på seks forskellige steder. Efter angrebet er det blevet bekræftet, at fire personer blev dræbt, og omkring 20 personer blev såret.

Den mistænkte gerningsmand er blevet identificeret som værende en 20-årig mand ved navn Kujtim Fejzulai. Han blev kort efter angrebet skudt og dræbt af østrigsk politi.

Sidste år blev den mistænkte fængslet, da han havde forsøgt at rejse til Syrien, hvor han ville tilslutte sig Islamisk Stat (IS). I december blev han dog benådet, da han indvilligede i at gå ind i et antiradikaliseringsprogram.

Embedsmænd har oplyst, at de for nylig har hørt, at den mistænkte har fordømt de nylige islamistisk angreb, der forekom i Frankrig. Tilsyneladende var hans radikaliserede holdninger fortsat intakt. I hvert fald er han den formodede gerningsmand bag mandagens angreb.

Fredag har tysk politi desuden ransaget boliger i tre tyske byer, hvor de har anholdt fire personer.

Læs også

Ny udvikling i præsidentvalget: Joe Biden millimeter fra at vinde

Alle fire personer er mistænkt for at have tilbragt tid sammen med den mistænkte gerningsmand. Det oplyser politichefen i Wien, Gerhard Puersti, på et pressemøde fredag.

 

Dagens Gossip