Efter voldtægt: 10-årig pige beder om tilladelse til abort

Emil Ryttergaard

373 uger siden

|

16/05/2017
Udland
En kun 10-årig pige er blevet gravid efter en voldtægt. Foto: Shutterstock
En kun 10-årig pige er blevet gravid efter en voldtægt. Foto: Shutterstock
En blot 10-årig pige er blevet gravid efter at være blevet voldtaget af sin egen stedfar. Et panel af læger skal nu tage stilling til, om hun må få en abort.

Dagens topnyheder

En kun 10-årig indisk pige fra byen Rohtak i staten Haryana, der ligger godt 80 kilometer fra New Delhi, har anmodet om at få en abort, efter at hun i en årrække er blevet voldtaget af sin stedfar. 

Under et af overgrebene er pigen blevet gravid, og derfor har hun nu søgt om tilladelse til at få fjernet fostret, skriver BBC

Ifølge indisk lov er det forbudt at få en abort efter 20. uge, og derfor skal både retsvæsenet og et panel af læger nu vurdere pigens anmodning og de store risici, der er forbundet med indgrebet i forhold til pigens unge alder. 

- Hun er gravid og er cirka 20 uger henne. Men det kan også være 19 eller 21 uger. Teknologien er ikke så avanceret, at jeg kan sige det præcist, siger Ashok Chauhan, der er overlæge på hospitalet PGIMS Rohtak, til BBC.  

Han er én af de læger, der nu skal bedømme, om det er etisk og sundhedsfagligt forsvarligt at udføre en abort på en 10-årig, og han mener, at pigens mulighed for at få en abort er 'lige på grænsen' til det forsvarlige. 

Pigens graviditet blev opdaget af hendes mor, som havde en mistanke om, at datteren var gravid, hvorefter hun tog hende med til lægen. Ifølge politiets rapport var pigen tit alene hjemme, mens moderen gik på arbejde. 

Her forgreb hendes stedfar sig på hende og voldtog hende jævnligt, hvorefter han truede hende til tavshed. Ud af angst sagde hun derfor ikke et ord til sin mor om den grusomme mishandling.

Da lægen kunne konstatere, at pigen var gravid, fortalte pigen endelig om stedfaderens mange voldtægter, og i dag er han blevet anholdt af indisk politi. Sagen er stadig ved at blive efterforsket af politiet.

Loven mod abort efter 20. graviditetsuge blev indført for at forhindre kvinder i kun at beholde drengebørn, som der er en tradition for i Indien. 

Det skyldes, at familier med pigebørn skal betale en stor medgift til gommens familie, når pigerne skal giftes væk. Derfor har der været en trist tendens til at abortere de dyre piger og beholde drengene.

Men samtidig gør abortloven, at kvinder, som har været udsat for seksuelle overgreb og er blevet gravide, skal igennem en svær proces for at få tilladelse til at få en abort. Loven er nemlig skruet sådan sammen, at der udelukkende gives grønt lys, hvis kvindens liv er i fare.

Derfor er det også tvivlsomt, at den 10-årige pige får tilladelse. 

Brud holder godt fast i gommens hænder under vielsen - men så gør præsten det utænkelige