Efterlyst af politiet: 27-årig mor glemte at aflevere biblioteksbøger

Foto: Shutterstock.com

En 27-årig mor havde alt for travlt til at få afleveret to bøger, som hun havde lånt på det lokale bibliotek. Det burde hun dog have gjort, for hun blev efterlyst af politiet og risikere nu fængselsstraf.

Rigtig mange danskere har i løbet af deres levetid lånt en bog eller to på biblioteket, og det er da også sket for rigtig mange, at de har glemt at aflevere dem tilbage.

Heldigvis er der fortsat ingen danskere, der er havnet i fængsel, fordi de glemte at aflevere et par bøger på det lokale bibliotek, og det kommer højst sandsynligt heller ikke til at ske, men det kan det til gengæld godt i USA.

Læs også

Du har renset ovn forkert hele livet - her er den magiske metode, som får ovnen til at funkle

Her blev en 27-årig kvinde efterlyst af politiet, fordi hun ikke havde afleveret to bøger, som hun havde lånt på det lokale bibliotek, og straffen kan såmænd ende med fængsel.

Derfor er hun efterlyst

Tirsdag den. 29. oktober fandt 27-årige Mindy Jones ud af, at hun var efterlyst af politiet. Det fandt hun ud af, da hendes chef var i færd med at lave et baggrundstjek, da kvinden skulle forfremmes på jobbet.

Her kunne chefen se, at der var en efterlysning på kvinden fra politiet, og det overraskede den unge mor voldsomt.

Efterlysningen er nemlig sket på baggrund af, at Mindy Jones i 2017 lånte to bøger fra Charlotte Community Library. De bøger skulle kvinden naturligvis have afleveret tilbage kort efter, men det skete ikke af flere forskellige årsager.

Mindy Jones blev dog særligt overrasket over efterlysningen, da hun havde afleveret de to omtalte bøger for et halvt års tiden siden, altså cirka halvandet år for sent.

Kan ende med fængselsstraf

Bøgerne blev dermed checket in på biblioteket, og kvinden regnede med, at en eventuel bøde ville blive sendt til hende.

Det gjorde den ikke, men i stedet meldte biblioteket hende til politiet for tyveri. Sagen blev taget op af anklagemyndigheden, og det var simpelthen for meget, mener den unge mor.

“Jeg forstår godt, at jeg har lavet en aftale med biblioteket om at låne bøgerne, men jeg føler, at det her er for meget. Det faktum, at en anklagemyndighed har haft dette på sit bord, og besluttet at to biblioteksbøger var nok til at udstede en arrestordre for min anholdelse, det bekymrer mig,” fortæller hun til mediet USAtoday og fortsætter:

“Hvis jeg fortjener at komme i fængsel for to biblioteksbøger, så er det absurd,” lyder det slutteligt.

Ifølge USAtoday har anklagemyndigheden ikke valgt at kommentere på sagen. De to bøger som kvinden havde lånt, havde en samlet værdi af 262 kroner.

En talskvinde fra biblioteket har fortalt, at den 27-årige mor ikke har fortalt den fulde historie, men de ønsker ikke at uddybe.

Hvorvidt kvinden ender med en fængselsstraf eller en større bøde, vil tiden vise.

Hvad mener du? Kan det være rigtigt, at der skal bruges så mange omkostninger på to biblioteksbøger?

Læs også

Mand vil overraske kæreste med koncert af hendes yndlingsband: Fik et chok, da han så billetterne

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip