Elselskaber med klar opfordring: Skru ned for forbruget og modtog penge som tak

Foto: Shutterstock.com

I disse tider forbinder de fleste nok elselskaber med uoverskuelige regninger, men visse selskaber giver nu deres forbrugere mulighed for at TJENE penge.

Vinteren og dermed kulden nærmer sig. 

Selvom de seneste mange uger har været usædvanligt varme, er kulden nu for alvor på vej, og det er noget, som rigtig mange danskere frygter.

Læs også

Disse danskere kan få flere tusinde kroner ekstra om måneden i 2023

Elpriserne er nemlig fortsat tårnhøje, men nu er enkelte elselskaber faktisk begyndt at give forbrugerne mulighed for at tjene penge via deres elforbrug - eller mangel på samme. 

Det skriver Ladbible

Ifølge det britiske medie er flere britiske elselskaber nemlig begyndt at give forbrugerne mulighed for at få udbetalt penge, hvis de bruger mindre strøm end normalt. 

Årsagen til forsøget er, at energikoncernen 'National Grid' har advaret om, at Storbritannien kan risikere at mangle strøm denne vinter på grund af energikrisen. 

En skræmmende spådom, som, flere eksperter desværre også frygter, kan blive en realitet i Danmark. 

Derfor har 'National Grid' og en række andre britiske elselskaber nu taget sagen i egen hånd og opfordret deres kunder til at bruge mindre strøm end normalt med deres nye kampagne: 'Demand Flexibility'.

Selskabet Octupus Energy er ét af de britiske selskaber, som er med i kampagnen, og selskabets kunder har faktisk mulighed for at få udbetalt op mod £100 (850 kroner) i løbet af vinteren, hvis de mindsker strømforbruget. 

Greg Jackson, der er direktør for selskabet, har kaldt kampagnen et "historisk øjeblik," som kan få forbrugere til at gå fra at være "passive forbrugere" til at være "aktive forbrugere af smartere, grønnere og billigere strøm."

"I stedet for at lukke ned for store dele af landet, hvis vi mangler gas, kan vi belønne folk for at bruge mindre energi på tidspunkter med stor forespørgsel," har Jackson forklaret om den nye kampagne. 

Han har desuden udtalt: "Vi var det første elselskab til at tilbyde denne service [...], og vi håber, at flere vil følge os."

Og flere selskaber, herunder British Gas, har allerede fulgt trop. 

"Ved at opfordre forbrugere til at formindske deres forbrug [...], kan vi balancere efterspørgslen [...], mens vi hjælper forbrugere med at spare på elregningen," har en talsperson for virksomheden udtalt.

Elselskaberne EDF og E.ON er desuden nogle af dem, der også har meldt sig på banen.

Læs også

Fru Holm var på kanotur med datteren: Pludselig dukkede et kæmpe bæst med "bjørneagtige kløer" op fra dybet

 

 

 

Dagens Gossip