Embedsmand: Rusland skaber bevidst en fødevarekrise

Foto: Shutterstock

Rusland forsøger bevidst at påvirke den nuværende forsyningskrise negativt, lyder det.

Vi lever lige nu i en historisk tid. Der er krig i Ukraine og inflationen er tårnhøj. Inflationen er faktisk ikke set større siden 80’erne. Det skyldes mange ting. En af dem er krigen i Ukraine. Flere havne er for eksempel blevet blokeret af Rusland.

Det betyder, at eksempelvis korn - som Ukraine eksporterer en hel del af - ikke kan komme ud af landet. Dermed mangler importørene en vigtig vare.

Læs også

Alphabet Inc. har begæret Google konkurs

Inflationen har ramt rigtig mange lande, og det ser ikke ud til at stoppe foreløbig. Rusland - og især Vladimir Putin er blevet anklaget for mange ting siden 24. februar.

Det gælder for eksempel folkedrab og krigsforbrydelser. Og nu kan endnu en anklage tilføjes til listen. En vestlig embedsmand har ifølge Metro sagt, at Rusland bevidst ødelægger ting i fødevareindustrien.

‘Rusland har forværret en allerede eksisterende dårlig situation og har skabt en stor trussel mod global fødevaresikkerhed gennem en bevidst politik med våbenskabelse af den globale fødevareforsyning.'

FN har anslået, at 1,7 milliarder mennesker i mere end 100 lande rundt om i verden mærker virkningen af ​​den nuværende stigning i prisen på fødevarer, energi og varer. FN's generalsekretær Antonio Guterres sagde onsdag: 

'Det truer med at vælte titusinder af mennesker over kanten til fødevareusikkerhed, efterfulgt af underernæring, massesult og hungersnød, i en krise, der kan vare i årevis.'

Foruden blokaden af havne, så har russiske styrker angiveligt ødelagt siloer og andet udstyr i større byer, herunder Kherson, Luhansk og Donetsk.

Læs også

Teenager død i tragisk ulykke: Legede på stranden med sin søster

 

Dagens Gossip