En 40-årig kvinde var ude at stå på paddleboard: Pludselig blev hun angrebet af en haj

Skrevet af Kamille Isaksen

05/12/2023
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hajangrebet fandt sted nær et feriested på New Providence, en af Bahamas' mest befolkede øer.

Dagens topnyheder

En forfærdelig hændelse har ramt en amerikansk turist, der var på ferie og udøvede paddleboarding i Bahamas. 

En kvinde i 40'erne blev mandag dræbt af en haj, mens hun var på vandet med en mandlig familiemedlem.

Det skriver B.T.

Hajangrebet fandt sted nær et feriested på New Providence, en af Bahamas' mest befolkede øer. 

Kvinden, der befandt sig mindre end en mil fra kysten, blev angrebet af hajen, hvilket resulterede i hendes tragiske død. Politiet bekræftede, at hun blev erklæret død på stedet.

Under angrebet var der en livredder til stede, der observerede situationen og reddede begge personer op af vandet ved hjælp af en båd. På trods af førstehjælp på stedet var kvindens skader så alvorlige, at hun ikke overlevede, oplyste politiet.

Det er endnu uklart, hvilken type haj der angreb kvinden, men ifølge eksperter lever der mellem 30 og 40 forskellige hajarter i området omkring Bahamas. Blandt de hyppigst observerede hajer er caribiske revhajer, tyrehajer, tigerhajer og sorttippede hajer.

Desværre er dette ikke det eneste tilfælde af hajangreb i området i de seneste uger. 

For næsten to uger siden forsvandt en 47-årig tysk kvinde under en dykkerudflugt, efter at hun angiveligt blev angrebet af en haj. Trods omfattende eftersøgninger er kvinden endnu ikke blevet fundet.

Gavin Naylor, chef for det internationale oversigtssystem for hajangreb i Florida, påpegede i et interview med AP, at der har været flere hajrelaterede dødsfald i Bahamas inden for de seneste fem år. 

Han bemærkede, at landet er en populær turistattraktion, hvilket resulterer i mange mennesker i vandet, og dette kan resultere i mindre forsigtige hajer.

Han forklarede videre, at selvom de fleste angreb er utilsigtede, er der lejlighedsvis tilfælde, hvor hajerne bevidst går efter mennesker.