En historisk høj fart: Bilist blev taget med 388 km/t, men undgik bøden

Emil Martesen

10 uger siden

|

08/05/2024
Udland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En bilist blev taget med 388 km/t, men undgik bøden.

Dagens topnyheder

En belgisk bilist blev fanget med en fart på intet mindre end 388 km/t. Det er ikke blot vanvittigt i sig selv, men er også den højeste fart nogensinde registreret af en radar, skriver avisen La Dernière Heure.

Den høje hastighed blev opnået på en motorvej, hvor man naturligvis gerne må køre stærkt, men på det pågældende sted var der en hastighedsgrænse på 120 km/t. Derfor har den pågældende bilist kørt alt for stærkt i forhold til, hvad der var tilladt på stedet.

Overtrædelsen fandt sted forrige år, da en radar i Flandern-regionen registrerede et køretøj, der kørte langt over den tilladte hastighed.

Det anslås, at den reelle hastighed kunne have været op til 413 km/t. Det skyldes, at det ikke er muligt for en radar at fastslå den reelle hastighed, når det går så stærkt. Derfor er der også stor tvivl om, hvor stærkt, der egentlig er blevet kørt.

Et år valgte det belgiske politi at melde ud om sagen, men hverken førerens navn eller bilmodellen blev offentliggjort i den forbindelse. De understregede også, at "den nøjagtige placering af forseelsen ikke kan afsløres, da undersøgelserne stadig kan være igangværende".

I første omgang kunne bilisten stå over for en stor bøde, miste kørekortet og endda risikere fængselsstraf.

Der er dog også en mulighed for, at bilisten kan undgå enhver form for straf, da det franske medie TF1 Info forklarede, at radarerne ikke er godkendt til så høje hastigheder, hvilket kan sætte spørgsmålstegn ved målingernes pålidelighed.

Derfor er det ikke sikkert, at den pågældende bilist rent faktisk ender med at få en straf, selvom han har kørt langt stærkere, end det er tilladt på strækningen.