Eriks hund blev passet i hundepension under ferie: Fik kraniebrud og måtte aflives

Erik afleverede sin hund hos en professionel hundepasser og tog på ferie. Da den 32-årige ejer så sin elskede hund igen, var den blind og havde kraniebrud.

Den 32-årige Erik Fransson har mistet en nær og god ven. Som så mange andre hundeejere var han stærkt knyttet til sin hund, Zarek. 

Desværre måtte den aflives i kølvandet på en tragisk beslutning om at lade den passe under en ferie. Det skriver norske VG

Sidste år tog han på ferie på den norske ø Bodø. Zarek blev passet af en professionel hundepasser i 60’erne. 1. januar blev hunden fundet udenfor alene. Den havde alvorlige skader.

Læs også

Dyrlæge får indleveret forkommen kat: Da han tjekker tatoveringen i øret, tror han ikke sine egne øjne

- Zarek havde en refleksvest med mit telefonnummer på. De fortalte, at hunden virkede blind. Hundepasseren dukkede op lidt senere. Da virkede Zarek rædselsslagen ifølge de to, som ringede. De nægtede at give den til hundepasseren, siger Erik Fransson.

Hunden blev hentet af politiet. Den blev kørt til Veterinærhøgskolen i Oslo. Zarek havde det ikke godt.

Den virkede blind. Erik Fransson gik en sidste tur med den. Dyrlægen rådede til at lade hunden aflive.

Efterfølgende viste obduktionen, at hunden havde kraniebrud. Det fik ham til at anmelde hundepasseren til politiet.

- Jeg var i kontakt med hundepasseren, da det skete. Han hævdede, at Zarek var gal, og at den måtte låses inde i et rum. Han fortalte, at han var blevet bidt af hunden og lagde nogle billeder ud på sociale medier. Min teori er, at han gik løs på Zarek, og at den har forsvaret sig, siger Erik Fransson.

Læs også

Lam hund flipper ud, da far kommer hjem efter et halvt års fravær

Der blev rejst tiltale mod dyrepasseren i oktober. Manden er tiltalt for at have udøvet vold mod et dyr. Erik Fransson roser politiet for at have fulgt op på sagen og taget den alvorligt.

En stor misforståelse
VG har talt med den professionelle hundepasser, hvis udlægning af historien er noget anderledes.

Ifølge ham er det hele en misforståelse. Han måtte kaste hunden ind i væggen for at forsvare sig selv, da den bed ham i armen og ikke ville slippe taget.

Læs også

Elines kat blev fundet halshugget og haleløs: 'Jeg brød helt sammen’

Hundepasseren mener, at hunden må have været syg eller haft en infektion af en slags, fordi den opførte sig fint ude på gåtur.

Manden arbejder fortsat som hundepasser og bliver ved, selvom sagen står på. Retssagen mod ham begynder i midten af januar.

 

 

Dagens Gossip