Et sandt mareridt: Turist fanget på kollapsende bro i stormvejr

Foto:Weibo

En spadseretur over en 100 m høj glasbro i Kina blev til en turists værste mareridt.

Har du nogensinde befundet dig et sted, højt oppe i luften, hvor gulvet bestod af glas? Hvis ja, er det meget muligt at du nu fremover tænker dig om en ekstra gang, får du begiver dig ud på det gennemsigtige underlag. 

Læs også

Influencere forarger: Droppede adoption fordi baby ikke måtte vises på sociale medier

Man må hvert fald gå ud fra, at personen i denne historie ikke længere stoler på et gulv lavet af glas.

Fredag den 7. maj blev i sandhed en skrækkens dag for en turist i den nordøstlige kinesiske Jilin-provins - det skriver Unilad

Personen, der ikke er nævnt ved navn, blev nemlig udsat for hvad der må tænkes at være de fleste menneskers mareridt, specielt hvis man ikke er synderligt vild med højder.

Den skræmmende episode fandt sted, da turisten besluttede sig for at gå en tur, og på den tur ville han krydse en utroligt flot glasbro, med udsigt over området, og ikke mindst, et fald på godt og vel 100 meter - det skulle ise sig at være en rigtig dårlig ide.

Den dag, den 7. maj, var Jilin-provinsen nemlig ramt af voldsomt kraftige vindstød, som ifølge The Straits Times nåede op på mere end 150 km i timen i området omkring Piyan Mountain og byen Longjing, hvor broen befinder sig.

At man overhovedet bevæger sig ud på en bro med så stort et fald, under så voldsomme vejrforhold, kan måske betragtes som en modig handling i sig selv, men turisten havde uden tvivl ikke set den traumatiserende ulykke komme.

Enten var vindene omkring broen helt ufatteligt kraftige, eller også havde dem der byggede broen sprunget over hvor gærdet var lavest. Sidstnævnte synes mest sandsynlig. 

For glaspladerne der udgjorde gulvet på broen, blev først revet løs af vinden, og sidenhen blæst væk - kun et par stykker blev siddende, og turisten klamrede sig nu til hvad som helst, for ikke at blive revet med af vinden, eller falde 100 meter til den sikre død.  

Heldigvis, med hjælp fra brandmænd, politi og andre lokale, lykkedes det ham at kravle tilbage til sikkerhed. Han blev senere bragt til hospitalet og siges at have modtage psykologisk rådgivning efter hændelsen, der uanset mod, må have været en ganske frygtelig oplevelse.

Billeder af den strandede mand blev delt på den kinesiske Weibo-app, hvor den samlede mere end fire millioner visninger. 'Det er netop derfor, jeg ikke tør gå på sådan en bro,' skrev en bruger, og en anden kommenterede: 'Hvor ofte gennemgår broen vedligeholdelse?'

En anden skrev: "Så mange glasdæk broer er blevet bygget i de seneste år og er meget populære blandt turister. Men hvordan kan vi sikre deres sikkerhed?”

I løbet af de sidste fem år er mindst 60 lignende broer blevet bygget eller bestilt til byggeri på grund af deres overvældende popularitet på sociale medier. Den højeste kan findes i Zhangjiajie, med en 300 m høj, 430 m lang bro mellem to klipper.

Dette kan selvfølgelig, og er med al sandsynlighed en enlig ulykke, men ikke desto mindre, er det næppe den slags opmærksomhed kinesiske myndigheder havde håbet på, da man bestilte de godt og vel 6o glasbroer.

Lokale myndigheder har nu meldt ud, at området omkring broen er lukket, indtil broen er repareret. Forhåbentligt vælger man denne gang et andet firma til at sætte broen i stand. 

Læs også

Fanget på video: Balkon-fest ender helt galt