Nu jagter britisk politi 'vigtig person' i Maddie-sagen

Emil Ryttergaard

353 uger siden

|

02/10/2017
Udland
Hvad skete der med Maddie? Foto: Polfoto
Hvad skete der med Maddie? Foto: Polfoto
Efterforskningen af Madeleine 'Maddie' McCanns forsvinden skulle netop til at slutte, da britisk politi forleden fik nye midler til at efterforske et meget vigtigt spor i sagen.

Dagens topnyheder

Det er 10 år siden, at treårige Maddie forsvandt under en solferie i Portugal med sine forældre.

Siden den opsigtsvækkende sag for første gang så dagens lys i 2007, har politiet, frivillige, private efterforskere og Maddies forældre desperat ledt efter den lille britiske pige med de store øjne.

I 2011 søsatte britisk politi projektet ‘Operation Grange’, der til dags dato har kostet over 100 millioner skattekroner, og i sidste uge løb politiet så tør for penge - uden at have fundet den lille pige.

Foto: Polfoto/AP

Men nu har britiske Scotland Yard fået tildelt en ekstra bevilling på 1,3 millioner danske kroner, der skal gå til at finde en bestemt person af 'særlig interesse’, skriver The Times

I slutningen af sidste uge kunne det britiske inderigsministerium altså bevillige yderligere 1,3 millioner kroner til efterforskningen, der dækker omkostningerne for fire efterforskeres arbejde frem til slutningen af marts næste år.

En unavngiven kilde, der følger efterforskningen tæt, siger til avisen, at personen er 'meget vigtig' i forhold til de efterforskningsspor, som politiet forfølger lige nu. Politiet er derfor særligt interesseret i at finde ud af, om man kan udelukke personen fra efterforskningen.

Efterforskningen af treårige Maddies forsvinden har de seneste år trukket overskrifter i medier verden over. 

Forældrene har tidligere svoret i pressen, at de ikke vil stoppe med at lede efter Maddie. Foto: Polfoto/Joe Giddens

Særligt da den britiske piges forældre forsøgte at få nedlagt fogedforbud mod en bog, der hævder, at forældrene selv slog Maddie ihjel.

Det er endda kommet frem, at Maddie McCanns mor nægtede at svare på helt grundlæggende spørgsmål under en af de tidlige afhøringer.

På et tidspunkt troede pressen faktisk, at Maddie McCann var blevet fundet på gaden i Rom.