Fængselsindsatte indleder retssag: Vil have mere i løn

Foto: Shutterstock

De to indsatte kræver en højere løn.

Ifølge New Zealand Herald har Thomas Cheng og James Hemana, to indsatte fra Auckland South Corrections Facility (ASCF), indbragt sagen for retten. 

De to indsatte fortalte højesteret, at deres timeløn kun rækker til få råd til mad i fængselscafeteriet samt til at benytte telefonen. 

Læs også

Læge gjorde uventet og overraskende "fund": Slet ikke til at forstå

De to mænd forklarede under retsmødet, at deres timeløn, der indløses under ledelsen af Serco New Zealand, der indgår i et samarbejde med Department of Corrections, ikke er blevet opdateret i 18 år.

Advokat Tim Stephens udtalte i retten, at fængselsminister Kelvin Davis havde undladt at hæve lønningerne, hvilket førte til, at de indsatte ikke kunne købe basale fornødenheder, herunder mad.

Stephens påpegede også, at der er dobbeltmoralskhed i forhold til indsatte, der skal have samme arbejde som dem, der arbejder uden for fængslet.

Han tilføjede, at de har brug for flere økonomiske incitamenter og samme beskyttelse som andre fagforeninger.

Advokat Monique Van Alphen Fyfe sagde også, at Serco havde misbrugt sin omsorgspligt ved at øge omkostningerne til telefonopkald til de nærmeste, hvilket er en del af rehabiliteringen og reintegrationen af de indsatte.

Hun hævdede, at telefonsamtaler kostede fem cent mere end i andre fængsler i landet, og selv om det kan synes småt, kæmper fangerne for at få enderne til at mødes.

"I hans affidavit står der, at han forsøger at bruge mindst to en halv time om dagen på at tale i telefon med sin partner, men hun bruger mellem 60$ og 100$ om ugen på telefonopkald til fængslet."

Van Alphen Fyfe tilføjede, at en lønforhøjelse ville gøre det muligt for de indsatte ikke at føle sig som en "byrde" for deres familier, da de ville kunne deltage i fængselsøkonomien i stedet for at bede om penge.

Læs også

Par renoverede deres hus: Hvad de fandt under gulvet, gjorde dem rige

 

Dagens Gossip