Familie i chok: Betjent brækker dement kvindes knogler, mens hun plukker blomster

Foto: Liberty Law Force/Youtube

En voldsom video, optaget af en politibetjent i Colorado, USA, har vakt harme og vrede blandt mange, efter at en 73-årig dement kvinde blev offer for en voldsom anholdelse.

En ældre kvinde med demens har nu sagsøgt politiet i Colorado, efter at to betjente kastede hende til jorden og anholdt hende, på en voldsom måde, da hun plukkede blomster - det skriver Unilad.

Ikke nok med det traume det var for 73-årige Karen Garner de hun blev kastet rundt af to politibetjente, blev den ældre kvinde også efterladt med flere brækkede knogler og blå mærker efter først en, og senere to betjente fra Loveland Police kraftigt tacklet hende til jorden ved siden af en vej. 

Læs også

McDonald's siger nej tak: Danskerne må vente

 

Betjent Austin Hopp havde fulgt den 73-årige i sin patruljevogn, efter at hun blev anklaget for butikstyveri fra Walmart.

Det var dog ikke kvindens intention at stjæle. Det forklarer kvindes familie, der var med hende i Walmart. 

Ifølge familien mistede de i et kort øjeblik opsynet med den ældre kvinde, og pludselig var hun væk. Det viste sig, at Karen Garner havde forladt butikken, og ved et uheld at tage en flaske Pepsi, en t-shirt og nogle klude med sig, som der endnu ikke var betalt for. 

Walmart var midlertidigt ikke klar over kvindes demens, og kontaktede derfor politiet for at anmelde et butikstyveri. 

Første betjent til at støde på den ældre kvinde var Austin Hopp, og det er optagelser fra hans ‘bodycam’ der har vakt vrede hos både familien, andre i lokalområdet og på internettet. 

Optagelserne viser det øjeblik Hopp først opdager kvinden. 

Den 73-årige går ved siden af en vej, mens hun plukker blomster, og ligner alt andet end en kriminel. Først forsøger Hopp at tale til kvinden, men det er tydeligt fra optagelserne, at hun ikke forstår hvad han siger, og derfor stille og roligt fortsætter - det var dog ikke en god ide. 

Austin Hopp benytter sig under hele episoden af en nærmest venlig tone, men da kvinden vender ryggen til ham, beslutter han sig for, at hun skal tilbageholdes som enhver anden kriminel, og han kaster hende derfor til jorden, før han groft vride hendes arme om bag ryggen.

Foto: Liberty Law Force/Youtube

 

Det er tydeligt, at kvinden ikke yder modstand, men det er angiveligt for sent nu. Hopp har tilkaldt assistance, og endnu en betjent dukker op, og hjælper med først at kaste kvinden op mod en bil, så ned på jorden igen, før hun til sidst placeres på bagsædet af politibilen.

Optagelserne ser voldsomme ud, ikke mindst fordi den ældre kvinde tydeligvis på intet tidspunkt, er helt klar over hvad der foregår.

En forbipasserende kan også høres spørge, hvorfor officeren havde følt behov for at bruge "så meget aggression".

Om politiets intention var at være aggressive melder historien intet om, men helt stille og rolig var anholdelsen af den 73-årige demente kvinde hvert fald ikke. 

En af hendes skuldre blev revet af led, hun brækkede en knogle i overarmen og forstuvede et håndled, og efter at have set optagelserne, følte familien sig nødsaget til at anlægge sag.

Kvindens advokat, Sarah Schielke, fortalte VICE:

“Dette er ikke et 'enkelt dårlig æble' scenarie. Dette er en systemisk, kulturel, dybt rodfæstet, kommet-ned-fra-lederskabet holdning, hvor dette ikke er politiarbejde - det er terrorisme, praktisk talt,” - siger hun og tilføjer: 

“Hvis nogen er dum nok, i deres sind, til ikke at kapitulere, vil de betale for det. Selv hvis du er en ældre handicappet dame,”

Austin Hopp er siden blevet sat på administrativ orlov, mens politiet undersøger hændelsen.

Læs også

29-årig beruset spøgelsesbilist kørte over Lillebæltsbroen

 

Dagens Gossip