Farvel til Facebook: Disse personer vender nu ryggen til det sociale medie

En ny undersøgelse viser, at mange dropper Facebook til fordel for YouTube, Instagram og Snapchat.

Mens Facebook i en årrække har vundet indpas hos den midaldrende og ældre del af befolkningen, så vinker flere og flere unge nu farvel til verdens mest populære sociale medie. Det skriver den britiske avis The Guardian

Det er en ny undersøgelse fra analysefirmaet Pew Research Center, der viser, at kun 51 procent af amerikanske unge mellem 13 og 17 år har en Facebook-profil.

For bare tre år siden lå dette tal på 71 procent, og dermed er der tale om et voldsomt fald, da Facebook nu er helt nede på en fjerdeplads over de mest populære sociale medier blandt de unge.

Læs også

Er din chef også vanvittig? Disse 10 jobs tiltrækker flest psykopater

I stedet for Facebook foretrækker de amerikanske unge nu medier som Instagram, Snapchat og især YouTube, der også hitter mere og mere blandt danske teenagere.

Det mest populære medie blandt de medie-bevidste teenagere er YouTube, der benyttes af hele 85 procent af de 13-17-årige amerikanere.

På en andenplads kommer fotodelingstjenesten Instagram, der for tre år siden kun blev brugt af 52 procent af de unge, - et tal der i dag er oppe på 72 procent.

Læs også

Naboer hørte løve fra 2. sals lejlighed på Falster: Så røg fjernsynet gennem ruden

Herefter kommer konkurrenten Snapchat, der i dag bruges af 69 procent af de unge. For tre år siden var dette tal nede på 41 procent.

På fjerdepladsen finder man Facebook, der dog kan glæde sig over, at man i april 2012 opkøbte Instagram for en milliard dollars. 

I undersøgelsen fra Pew Research Center har man også kigget på hvilke befolkningsgrupper, der benytter de forskellige sociale medier. Her stod det klart, at brugen af Facebook var markant højere i de lave indkomstgrupper.

Læs også: 8 ting som du øjeblikkeligt bør slette fra Facebook

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip