Finsk præsident med direkte besked til Putin: Kig på dig selv

Foto: Shutterstock

Sauli Niinistö har en klar besked til Putin.

Da det blev offentligt kendt at Finland overvejer at melde sig ind i NATO, var Rusland ikke langsomme til at sende trusler. Rusland så det som en direkte eskalering af den nuværende situation, da NATO ifølge Rusland ekspanderer sit territorie endnu tættere på Rusland.

Men Rusland behøver ikke frygte for finnerne, hvis de skulle ende med at blive en del af den vestlige forsvarsalliance NATO.

Læs også

Zelenskij advarer: Global fødevarekrise er lige om hjørnet

“At tilslutte sig Nato vil ikke gå ud over nogen. Det er ikke et nulsumsspil”, lyder det fra den 73-årige finske præsident, Sauli Niinistö ifølge TV 2.

Nulsumsspil beskriver en situation, hvor en part typisk opnår noget, ved at andre samtidig mister noget. Der er altså en vinder og en taber. Det vil dog ikke være tilfældet her, mener Sauli Niinistö.

Han mødtes onsdag med den britiske premierminister, Boris Johnson i Helsinki. I forbindelse med mødet underskrev Finland og Storbritannien en aftale, der giver finnerne en sikkerhedsgaranti, hvis de søger om at blive en del af NATO.

I praksis betyder det, at man vil være garanteret støtte og beskyttelse fra Storbritannien, såfremt man ønsker at søge om optagelse i NATO.

Men får man ikke beskyttelse af alle NATO-lande som medlem? Jo, det gør man. Dog bliver man ikke optaget på en enkelt dag, da der er flere procedurer og den slags ting, som skal gennemføres først.

Skulle Ruslands præsident, Vladimir Putin, reagere på et potentielt finsk NATO-medlemskab, har Niinistö sit modsvar klar, siger han.

“Du har forårsaget det her, så tag et kig i spejlet,” lyder den direkte melding til Putin.

Læs også

"Arrogante rige kunder" behandlede tjener som skrald: Det fandt chefen sig ikke i

 

Dagens Gossip