Flere ramt af skud i hovedstad

Foto: Shutterstock

Under en demonstration er mindst 41 mennesker blev såret. Flere af ofrene er blevet ramt af skud.

Under en stor demonstration i Thailands hovedstad, Bangkok, er mindst 41 mennesker blevet såret tirsdag. Flere af ofrene er blevet ramt af skud. Det oplyser hospitalskilder på Erawan Hospitalet til nyhedsbureauet Reuters.

Læs også

Trist corona-melding: Dette tal stiger igen

Ifølge tidligere oplysninger fra hospitalet, er 12 personer blevet indlagt til behandling. Disse 12 personer var dog indlagt til behandling, efter at være blevet udsat for politiets tåregas. Det skriver B.T. 

Foruden flere gadekampe mellem politi og demonstranter, har den thailandske hovedstad også været grund for voldelige konfrontationer mellem demonstranter og grupper af royalister. 

Det har været den hidtil mest urolige dag i Bangkok, som i den seneste tid har været ramt af en bølge af protester. 

De første protester tog sin begyndelse i juli, hvor demonstranter gik på gaden med krav om, t premierminister Prayuth Chan-ocha går af, at der udarbejdes en ny forfatning, og at kong Maha Vajiralongkorns magtbeføjelser vil blive begrænset. 

Demonstranternes krav om regeringens afgang er ikke blot vokset i styrke i hovedstande, men har også bredt sig til flere dele af landet. 

Hovedstaden har været plaget af demonstrationer i et sådant omfang, at den thailandske regering i midten af oktober forbød forsamlinger i Bangkok, i håbet om, at det ville lægge en dæmper på de mange demonstrationer.

Læs også

4-årig er blevet forældreløs: Mister sine forældre med 100 dages mellemrum

Tilsyneladende er det dog ikke noget, der har hjulpet, da demonstrationerne ikke blot har været tiltagende i hovedstaden, men – som tidligere nævnt - også har spredt sig til flere andre steder i landet. 

 

Dagens Gossip