Flyselskab: Tab dig eller du er fyret

Foto: Shutterstock.com

Hvis du vejer mere end 13.6 kilo fra din idealvægt, så skal du ikke føle dig for sikker på dit job. Et pakistansk flyselskab advarer deres ansatte mod, at de kan blive fyret, hvis de ikke taber sig.

I visse former for arbejde, kan det være besværligt at varetage et job, hvis du er overvægtig. Eksempelvis ville det været yderst svært at drible rundt i den danske Superliga, hvis man var overvægtig, ligesom det også ville være svært at være livredder, hvis man havde lidt for mange kilo på sidebenene.

En branche hvor det dog ikke, er det helt store problem at være overvægtig, er som stewardesse på et fly, selvom det naturligvis vil være en fordel at være normalvægtig, når man bevæger sig ned mellem de smalle gange.

Det pakistanske flyselskab er dog kommet i alvorlig modvind i løber af de seneste dage, efter at mediet ARY News kom i besiddelse af et dokument, som ledelsen fra flyselskabet har sendt ud til deres ansatte. Der i skriver de, at de overvægtige kabineansatte skal tabe sig indenfor de første seks måneder af 2019, ellers vil de risikere at blive fyret.

Må ikke veje mere end 13.6 kilo for meget

Det er ikke komplet forbudt at veje for meget hos det pakistanske flyselskab. De har sat en grænse der hedder, at man må veje op til 13.6 kilo mere end ens idealvægt. Den vægt skal de have ramt allerede inden den 31. januar, og hvis det ikke kan lade sig gøre, bliver man holdt på jorden, og derefter vil man have yderligere fem måneder til at tabe sig.

”Hvis en kabineansat vejer mere end 13.6 kilo over idealvægten efter den 31. januar 2019, vil personen blive holdt på jorden og henvist til Air Crew Medical Center for en medicinsk evaluering og behandling, indtil den ønskede vægt/BMI er nået,” lyder det i dokumentet ifølge det amerikanske medie Fox News.

Fox News kontaktede flyselskabet for at få en kommentar, uden at de vendte tilbage. Til CNN bekræftede talsmand, Mashhood Tajwar, at meddelelsen var ægte, og at den er blevet sendt ud til 1.800 ansatte hos selskabet.

Ydermere fortalte talsmanden, at de har fået flere klager fra kunder over deres overvægtige kabinepersonale. Det har de nu forsøgt at ændre på.

CNN skriver, at flyselskabet har vedlagt et skema over de størrelser, som de ansatte opfordres til at have. Er man eksempelvis en kvinde på 1.70, så bør man veje mellem 60 til 66 kilo.

Læs også

Nye studier: Lad være med at drikke kaffe på flyet

 

 

 

Dagens Gossip