FN's Sikkerhedsråd holder ekstraordinært møde: Atomkraftværk på dagsordenen

Foto: Shutterstock

Det ukrainske atomkraftværk står lige nu i en alvorlig sikkerhedssituation.

Sikkerhedssituationen på atomkraftværket i Zaporizjzja, som er et af Europas største og har seks reaktorer, spidser til. I de seneste uger har flere organisationer advaret om, at sikkerheden på værket lige nu er på et meget lavt niveau. Det bekymrer flere steder.

Zaporizjzja har i længere tid været belejret af russiske soldater, hvilket er årsagen til den store bekymring. Bekymringen har nu også nået FN, hvor Sikkerhedsrådet i aften klokken 21 vil mødes for at afholde et ekstraordinært møde om krisen ved atomkraftværket.

Læs også

Ny tragedie i forlystelsespark

Til mødet vil Sikkerhedsrådet blandt andet blive briefet om situationen omkring kraftværket, som altså pt. er under russisk kontrol. Briefingen vil komme fra generaldirektøren for Det Internationale Atomenergi Agentur (IAEA), Rafael Mariano Grossi, skriver DR.

Mødet finder sted, efter angreb og kampe omkring værket i weekenden og starten af ugen har skabt stor bekymring for en potentiel atomkatastrofe.

Sker det, så vil det få fatale konsekvenser få området omkring atomkraftværket.

På billedet ses det omtalte kraftværk, som altså er i en alvorlig sikkerhedskrise lige nu.

Foto: Shutterstock

Krigen i Ukraine har nu stået på i fem og en halv måned. Flere tusind er døde og mange er ligeledes blevet såret. Millioner er blevet fordrevet fra deres hjem. 

Læs også

Luk døre og vinduer: Brand udvikler kraftig røg

 

Dagens Gossip