Fodboldstøvle-produktion på vej til at udrydde kænguruen

Foto: Shutterstock

Down-under er bestanden af nuttede hoppende dyr godt på vej til at blive væsentligt reduceret. Det er de store sportsbrands, der benytter kænguru-læder i deres produktion af sportssko. Denne produktion tager livet af mere end to millioner kænguruer om året.

Nu kommer aktivister med en klar opfordring til de store brands kunder: Stop med at købe sko med 'K-læder'.

Det australiske kængurusamfund vurderer, at der hvert år bliver skud så mange hun-kænguruer, at yderligere 400.000 under mister livet.

Læs også

Masterchef-vinder tabte sig 22 kilo ved hjælp af rødvin

Wayne Pacelle, der er talsmand for 'Center for Human Economy' udtaler, at "hele kængurufamilier udryddes om natten for derefter at blive solgt til de store sportsbrands." Det skriver den portugisiske netavis CMJournal.pt.

Ifølge talsmanden for den vegenske velgørenhedsorganisation VIVA! er kænguru-kødindustrien en af de voldeligste og mest brutale kødindustrier i Verden. Derfor anbefaler VIVA! også, at forbrugere over hele kloden boycutter kænguruprodukter. Både kød og læderprodukter.

Aktivister fra VIVA! anslår at der udover de normale slagtninger af kænguruer også er omkommet omkring fem millioner kænguruer i skovbrandene i 2020. Derfor er dyrearten ifølge organisationen truet på overlevelse.

Efter at være kontaktet af flere medier, har Nike udtalt, at de kun samarbejder med partnere, der leverer læder, der er skaffet på humn vis. Adidas har udtalt, at de tager afstand fra "at dræbe kænguruer på en umenneskelig eller grusom måde."

Læs også

Det var hundekoldt i lejligheden: Gjorde et usædvanligt fund bag spejlet

 

 

 

 

Dagens Gossip