Folk 'snaver' med køer i ny challenge: "Det kan være farligt"

Nogle globale udfordringer kan være sjove, og nogle er ligefrem med et positivt budskab. Det kan man ikke sige, at denne nye udfordring er, og de øverste instanser advarer mod faren ved den.

Hvis man er landmand eller bare utrolig glad for køer, så er der ikke noget galt i, at man lige giver dem et lille kys på siden eller på mulen. Det bliver dog for meget, når der pludselig opstår en challenge, hvor folk pludselig bliver udfordret til nærmest at ‘snave’ med en ko.

Sådan en challenge findes der, og den går under navnet #KuhKussChallenge, der direkte oversat betyder Ko-Kysse Challenge. Udfordringen er startet via Castl, der er schweizisk produceret app, hvor folk har mulighed for at igangsætte diverse challenges.

Læs også

Wow: Mange tusinde danskere rammes af mobil-boykot

Selvom #KuhKussChallenge er forholdsvis ny, så er der delt adskillige videoer på nettet, hvor folk kysser med køer, og nogle sågar snaver med køer. Det er primært i Schweiz, Tyskland og Østrig, at udfordringen har taget fart, men den har taget så meget fart, at man især i Østrig er begyndt fra højere instanser at bede folk om at stoppe med det.

“Aktioner som disse er farligt nonsens. Jeg har ikke den mindste forståelse for en udfordring som denne,” skriver Østrigs landbrugsminister Elisabeth Kostinger på Twitter.

Det kan være rigtig farligt

 

Hvorvidt der hygiejnisk er risici ved at kysse med en ko, fortæller historien intet om, men det er især for folks egen skyld, at de opfordres til ikke at hoppe med på denne nye challenge.

Det skyldes ifølge chefdyrlægen Josef Kossler fra den østrigske delstat Tyrol, at det kan være meget farligt at bevæge sig ind på områder, hvor der befinder sig mange køer. Selvom køer ikke af natur er ondsindede, så vil en mor gå langt fra at beskytte sine børn.

“Det kan være meget farligt. Især de køer der har kalve at skulle passe på,” fortæller Josef Kossler ifølge britiske The Sun, inden han tilføjer, at man på ingen måde bør opsøge at kysse med tilfældige køer.

Det lader ikke umiddelbart til, at udfordringen er nået til Danmark, men en opfordring herfra skal altså lyde på, at man lader være.

Læs også

Unge danskere har en rigtig “klam” vane - Gør du det også?

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip