Forældre holdt mentalt handicappet søn indespærret i lade i 23 år

Ida Veiden Brakstad

401 uger siden

|

08/11/2016
Udland
Foto: Privat
Foto: Privat
Forældrene hævder de holdt sønnen indespærret, fordi de ikke havde penge til at betale hans medicinudgifter.

Dagens topnyheder

En mentalt handicappet mand er blevet fundet lænket i en lade efter 23 års indespærring. Det grufulde fund blev gjort i landsbyen Shiqiao i den kinesiske Hubei provins. Det skriver The Sun.

En gruppe frivillige fandt den 42-årige Lu Zhi, efter tip fra landsbybeboere. De fandt den mentalt handicappede mand liggende nøgen i en stor bunke hø. Han havde lænker om fødderne og var stærkt psykisk medtaget.

Efter at være blevet holdt indespærret i familiens lade i 23 år, er manden ude af stand til at kommunikere ordentlig. Den stakkels mand er naturlig nok også meget fortørnet, og ifølge The Sun har han svært ved at håndtere tanken om, at det er hans egne forældre som har gjort dette mod ham.

Ifølge Lu Zhi's 72-årige far, Lu Xunyao, har han og konen flere gange forsøgt at tage sønnen med på hospitalet. Men de har ikke haft penge til at betale for sønnens behandlingen. De valgte derfor at holde ham i familiens lade, hvor de tvang ham til at sove nøgen i høet.

Forældrene lagde desuden Lu Zhi's fødder i lænker, for at forhindre ham i at stikke af og udøve skade på andre mennesker. Hans mor kom ind til ham med mad tre gange om dagen, men udover det har den 41-årige ikke haft megen menneskelig kontakt.

Lu Zhi er nu fri fra sit fangenskab og bliver taget hand om af en frivillig organisation og givet professionel medicinsk behandling.