Forældreløse aber tvinges til at servere øl og underholde gæster

Små baby-aber af racen Makak bliver tvunget til at servere øl og spille air-hockey med børn i Japan.

Tusindvis af makak-aber dræbes hvert år i Japan af vrede landmænd. Ifølge landmændene ødelægger aberne frugt og grøntsager. 

Ifølge the Ministry of the Environment bliver 19.000 aber dræbt hvert år, hvilket efterlader tusindvis af abebørn uden forældre.

Ældgammel tradition

Nogle af baby-aberne ender med at falde i hænderne på mennesker, der vil have aberne til at underhold andre, fortæller National Geographic i deres marts-udgave. 

Aberne trænes til at mætte den uendelige appetit, som Japan har for abe-underholdning - traditionelt bliver det kaldt for "sarumawashi."

Moderne fortolkninger af den ældgamle tradition betyder, at aberne tvinges til at udføre akrobatiske skuespil, mens de er klædt i små kostumer til underholdning for både børn og voksne

Aber klædes ud som Donald Trump

Nogle af aberne ender med at blive hovedattraktionen i barer og forlystelsesparker, et fænomen som er veldokumenteret på de sociale medier: 

I en bar i Utsunomiya, der ligger to timer nord fra Tokyo, bliver selfies med stedets dyr opmuntret af ejerne, fordi det er godt for forretningen.

Her serverer makak-aberne iskolde øl og deler varme håndklæder ud til begejstrede kunder, mens de er klædt ud i masker og kostumer - heriblandt den amerikanske præsident Donald Trump.

Kan du vinde over aben?

På abeunderholdningsstedet i Nikko City bliver makak-aberne klædt ud i træningstøj og underholder børn ved at udfordre dem til at spille blandt andet air-hockey. 

Under et besøg på nogle vejside-attraktioner i bjergene nord for Tokyo oplevede National Geographics egen Rene Ebersole aberne på tæt hold: 

“Jeg så makak-aber i ble og orange træningsdragt slå en fem-årig besøgende i air-hockey,” fortæller han.

“Hver gang en puck kom over til aben, slog den pucken tilbage mod modstanderens mål. På hovedscenen var en han-abe klædt i Kimono mens den stod og poserede på scenen og sprang over høje forhindringer.”

Senere blev der også vist en parodi på en populær tv-krimiserie. 

Internationale organisationer er kritiske

På trods af dyreunderholdningens popularitet i Japan er flere internationale organisationer kritiske overfor den dyrebaserede underholdning. 

Jason Baker, senior vice president for People for the Ethical Treatment of Animals fortalte National Geographic:

“Hele verden er oprørte over denne type dyreunderholdning, det er blandt andet derfor mange cirkusser er nødt til at lukke. Uheldigvis viser historien, at vi ikke kan forvente, at regeringerne vil passe på dyrene, specielt ikke i lande som Japan, hvor dyrevelfærdslove i forvejen er meget dårlige.” 

Jason Baker uddyber: 

“Der er ingen, der holder øje med abernes livsvilkår, hvordan de trænes, hvornår de tages fra deres forældre, eller hvad der sker med dyrene, når de ikke længere bruges af underholdningsindustrien.”

Læs også

Dræber sin 3-årige søn og kaster lig i floden for at komme på ferie

 

 

Dagens Gossip