Forskere har fundet antistof, der forhindrer coronainfektion

Skrevet af Jakob A. Overgaard

14/03/2020
En vaccine er måske ikke lige på trapperne, men hollændere påstår, at de har fået et gennembrud. Foto: Shutterstock.
En vaccine er måske ikke lige på trapperne, men hollændere påstår, at de har fået et gennembrud. Foto: Shutterstock.
Det hollandske medie AD.nl fortæller, at en grupper hollandske forskere har opnået positive resultater mod coronavirus. De har opdaget et antistof, der forhindrer infektion.

Mest læste i dag

Det er en ti forskere fra universitetet i Utrecht, der hævder, at de har fundet et antistof, der sandsynligvis kan bruges mod coronavirus. Forskerne er endnu ikke klar med tests til mennesker, men er klar til at få deres resultater evalueret af det førende videnskabelige tidsskrift Nature. 

"Antistoffet forhindrer virussen i at inficere og kan også hjælpe med at opdage virussen," fortæller professor i cellebiologi Frank Grosveld. Grosveld er en af ​​de forskere, bag opdagelsen af antistoffet.

Resultaterne blev allerede offentliggjort på en hjemmeside for biologer i torsdags. På hjemmesiden kan opdagelser deles og diskuteres med andre kollegaer. Det offentliggjorte resumé handler om et antistof mod SARS2, coronavirus, som er årsagen til den nuværende Covid-19-pandemi. 

Antistoffet blev originalt udviklet mod MERS og SARS. Forskerne afprøvede i forbindelse med udbruddet af Covid-19 antistoffet mod SARS2. Det gav med positive resultater. De gennemførte forsøg viser, at antistoffet kan detektere og forhindre coronainfektioner fra SARS2. Ifølge forskerne kan der ved hjælp af antistoffet udvikles en diagnostisk test, som alle kan tage derhjemme, ligeledes kan der udvikles en behandling og muligvis en vaccine. 

Idet der endnu ikke udført test på mennesker, leder forskerne efter en troværdig samarbejdspartner, så test på mennesker kan begynde og udviklingen af ny kommerciel medicin og vaccine kan begynde. Forskerne bag de nye opdagelser mener, at det kan tage op til to år at få en færdig vaccine udviklet, men hvis deres nuværende tests kan overføres direkte til mennesker, kan det gå meget hurtigere.