Forskere med opfordring: Læger bør udskrive vibratorer på recept

Foto: Shutterstock.com

Ifølge et nyt studie, så har vibratorer mange sundhedsmæssige fordele. Det bør læger udnytte, lyder det.

Normalt er sexlegetøj som vibratorer forbeholdt soveværelset og generelt privatlivet. Sex er sundt, hvis man spørger direktør for Sundhedsstyrelsen, Søren Brostrøm.

Og selvom Brostrøm formentlig tænker på sex mellem to mennesker, så er vibratorer ikke bare et sjovt input til sexlivet. Faktisk ser de sundhedsmæssige fordele ud til at være så gode, at læger - især specialister i kvinders kønsorganer og bækkenbund - bør udskrive vibratorer på recept til deres kvindelige patienter.

Læs også

Louise opdagede knop over øjet: Få dage senere kravlede noget ulækkert ud

Det mener i hvert fald en gruppe forskere fra Cedar-Sinai Medical Center, USA.

De præsenterede deres fund og anbefaling på en konference arrangeret af den amerikanske forening for urologer tidligere på året og publicerede i den forbindelse et resume  af deres forskning.

Her skriver forskerne, at der er flere sundhedsmæssige fordele for de kvinder, der regelmæssigt bruger en vibrator. Tidligere undersøgelser har da også vist, at regelmæssig onani har en positiv påvirkning på kvinders sundhed - både fysisk og psykisk.

Man har dog ikke tidligere undersøgt vibratorer som hjælpemiddel til onani. Men nu mener forskerne altså, at tiden er kommet til, at vibratorer bliver betragtet som et medicinsk terapimiddel.

Det bakkes op af Trine Jakobi Nøttrup, klinisk lektor ved Københavns Universitet, som kaldet det for spændende at undersøge de sundhedsmæssige effekter af vibratorer.

»Det er rigtig vigtigt, at vi får mere viden om vibratorer,« siger Trine Jakobi Nøttrup, der også er ph.d. og overlæge ved Afdelingen for Kræftbehandling, Klinik for Underlivskræft og Kræft i Hjernen, på Rigshospitalet ifølge Videnskab.dk og tilføjer:

»Det her område mangler at blive belyst rigtig godt - især i forhold til smerter i kvinders kønsorganer, som faktisk er et underbelyst område,« konstaterer overlægen.

Læs også

Tragisk ulykke: 19-årig død i forlystelsespark

 

Dagens Gossip