Forvirret mor kan ikke forstå, hvorfor hendes nyfødte datter stinker af fisk - så opdager lægen den klamme årsag

Ane Sørensen

260 uger siden

|

02/07/2019
Udland
Foto: Shutterstock (modelfoto)
Foto: Shutterstock (modelfoto)
En nybagt mor fik en ubehagelig overraskelse, da hun lugtede til sin lille datter to dage efter fødslen.

Dagens topnyheder

Det er altid noget ganske særligt, når man dufter til en nyfødt baby. Men den australske mor Cassie Hamer havde lidt en anden oplevelse, da hun lugtede til sin lille datter Lucy.

To dage efter hun kom til verden, begyndte det lille barn nemlig at lugte som et helt fiskemarked.

Det fortæller moderen i et blogindlæg på Kidspot.

- Selvom tallerknerne var blevet ryddet væk, hang der en markant lugt af fisk i rummet. Jeg pakkede min pastelfarvede øjensten ud og snusede til hende. Ja, det var Lucy, skriver Cassie Hamer.

- Hun lugtede som om, at nogen havde proppet tun i hendes armhuler og ladet det ligge der.

I håb om at få den ubehagelige lugt til at forsvinde besluttede Cassie Hamer sig for at give Lucy sit livs første bad. Men selvom fiskelugten forsvandt for en stund, vendte den tilbage dagen efter.

Moderen besluttede sig for at gøre barnets navlestump ren i et forsøg på at komme lugten til livs. Men lige lidt hjalp det. Barnet lugtede stadig.

Det kunne jordemødrene også konstatere, da de snusede til Cassie Hamers lille datter uden at kunne regne ud, hvor den besynderlige dunst kom fra.

- ​På dette punkt var jeg ved at blive en smule bekymret. Jeg mener, fysisk virkede det ikke som om, der var noget galt med hende. Men babyer bør lugte af pudder og mælk, ikke af fisketærte, skriver Cassie Hamer.

Da en børnelæge hørte om det usædvanlige problem, havde han heldigvis et bud på en løsning. Han bad Cassie Hamers om at bade barnet i Phisohex, som er en væske, der blandt andet findes i ansigtsrens mod akne.

Efter en enkelt vask med Phisohex var lugten af fisk forsvundet som dug for solen og kom aldrig tilbage igen.

- Det lod til at Lucy havde fået en hudbakterie på sin tur ned gennem vaginaen, forklarede Cassie Hamers.

- I år fylder Lucy fem år, og næste år starter hun i skole. Men jeg vil altid tænke på hende som min lille fisk, som hele tiden prøver så hårdt, løber rundt som en galning, hele tiden vrider sig og går imod strømmen. Min lille fisk, bare uden lugten.

Du kan læse hele Cassie Hamers blogindlæg lige her.

Tusinder har set billedet af Eva i hospitalssengen: 'Alle forældre bør tjekke deres børns mobiler'