Frankrig forbyder mobiltelefoner i skolen

Slut med at glo på mobilen i skoletiden.

Frankrigs regering har vedtaget et totalforbud mod mobiltelefoner i skoletiden.

Når millioner af franske skolebørn efter sommerferien atter skal tilbage på skolebænken, skal de fremover sige ‘au revoir’ til deres mobiltelefon, når de går hjemmefra.

Det står klart, efter Nationalforsamlingen i Frankrig netop har vedtaget et totalforbud mod brugen af mobiltelefoner i skolerne. Det skriver DR.

Læs også

Nu skifter vejret endelig: Se hvad der venter

Oplysningen kommer fra radiostationen Franceinfo, og er siden blevet bekræftet af Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, der mandag aften satte sig til tasterne og fortalte om forbuddet på Twitter.

- Det generelle forbud mod mobiltelefoner i skolerne blev endelig vedtaget af Nationalforsamlingen i dag, lød det fra præsidenten på det sociale medie.

Det er i forvejen forbudt at have sin mobiltelefon fremme i timerne i de franske folkeskoler, ligesom flere skoler på eget initiativ allerede har indført et totalforbud.

Nu bliver mobiltelefoner i skolen imidlertid forbudt i hele landet.

Læs også

Badegæst amok i Lalandia: Slog, sparkede og truede ansat på livet

Det netop vedtagede lovforslag var i forvejen ventet, og allerede før jul varslede Frankrigs undervisningsminister, Jean-Michel Blanquer, at mobiltelefoner snart ville være fortid i de franske skoler.

- Har vi tænkt os at forbyde mobiltelefoner i folkeskolerne? Svaret er ja, lød det dengang fra Jean-Michel Blanquer, og efter sommerferien er forbudet altså en kendsgerning.

Læs også

Købmanden Niels fandt tyv på sit lager: Nu hitter hans lumre svar på nettet

I en bemærkningerne til den nye lov fremgår det blandt andet, at mere end 90 procent af børn over 12 år har en mobiltelefon.

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip