Frikendt morder idømt 42 års fængsel for selvsamme mord, som han blev frikendt for

Patrick Baker / Foto: Laurel County Correctional Center

En tidligere dømt mand er endnu engang blevet idømt en lang fængselsstraf for et mord, som han for få år siden blev frikendt for.

43-årige Patrick Baker blev i 2016 idømt 19 år og seks måneders fængsel for mordet på narkohandleren, Donald Mills, da han ville røve både penge og piller fra ham. 

I 2019 blev han dog frikendt og løsladt, da han blev benådet af Kentuckys daværende guvernør, Matt Bevin, med den begrundelse, at beviserne mod Baker var "mistænkelige".

Læs også

Ny Disney-sang overhaler Frosts 'Let it go' på top 100

Nu har sagen dog taget endnu en drejning, da Baker her to år efter endnu en gang er blevet dømt for mordet på Donalds Mills, og i tirsdags, d. 18. januar, blev han således idømt en fængselsstraf på hele 42 år uden mulighed for prøveløsladelse ved en føderal domstol. Han har dog fået fratrukket de 30 måneder, som han allerede har afsonet. 

Den nye dom kommer i kølvandet på, at Bevin er blevet anklaget for at have tilbudt en benådning til Baker, til gengæld for en donation på $21.500 (140.000 kroner), som Bakers søster havde indsamlet. Unilad skriver, at det fremgår af retsdokumenter fra Louisville Court. Det er desuden anden gang, at en føderal domstol har dømt en person, som Bevin tidligere har benådet. 

Den nye dom er mere end dobbelt så lang som den oprindelige, og Baker vil derfor ikke blive løsladt før han er 83, da føderale fanger i USA ikke har mulighed for prøveløsladelse. 

Under retssagen blev det beskrevet, hvordan Baker og en medsammensvoren havde forklædt sig som betjente og brudt ind i narkohandleren Mills hjem, hvor både hans gravide kone og tre børn var til stede. De to mænd har ifølge retsdokumenterne tilbageholdt Mills kone og børn og derefter skudt ham for øjnene af dem. 

Udover at blive dømt for blandt andet narkorelateret drab, røveriforsøg og indbrud, så understregede dommeren, Claria Horn Boom, også, at Baker desuden havde hindret retfærdigheden ved at lyve i retten og forsøge at ødelægge mordvåbenet. 

Alligevel valgte Boom ikke at give Baker en livstidsdom, selvom anklagerne gik efter dette. Én af anklagerne udtalte, at der "er en pris at betale for at tage nogens liv.... og den pris er en livstids dom."

Dommer Boom afviste dog den påstand, fordi hun mente, at Baker godt nok var villig til at slå ihjel, men at han ikke var taget over til Mills med en plan om at slå ihjel.

Læs også

Viralt trick: Sådan undgår du at sidde ved siden af en fremmed i flyet

 

  

 

Dagens Gossip