Frivillig testperson død under coronavaccine-studie: Nu falder firmaets aktie

Foto: Shutterstock

En frivillig testperson er afgået ved døden i forbindelse med et covidvaccine-studie.

AstraZeneca-aktien falder i kølvandet på onsdagens udmelding fra de brasilianske sundhedsmyndigheder om, at en frivillig testperson i deres coronavaccine-studie er afgået ved døden.

Læs også

Nu forarger han igen: David Beckham møder massiv kritik

The Federal University of Sao Paulo, der hjælper med at koordinere forsøgene i Brasilien, har bekræftet, at den frivillige forsøgsperson er brasiliansk. Det skriver Reuters.

AstraZeneca, der er en frontløber i coronavaccineløbet, måtte se til, mens aktiekursen faldt med omtrent 1 %, efter nyheden blev offentliggjort.

I USA har FDA (USA's føderale fødevare- og lægemiddelmyndighed) sat et klinisk forsøg fra AstraZeneca på pause. Det betyder, at virksomheden ikke har mulighed for at ordinere den anden dosis af deres vaccine, der kommer i to doser, til de amerikanske deltagere.

Virksomheden meddelte den 8. september, at deres forsøg var sat i bero, da en patient i Storbritannien oplevede uforklarlig sygdom. Det antages, at patienten har udviklet betændelse i rygmarven. Efterfølgende er forsøgene blevet genoptaget i Storbritannien og andre lande, men er fortsat i bero i USA.

Det forventes, at de amerikanske myndigheder vil give accept til at fortsætte forsøgende allerede i denne uge, når FDA har afsluttet deres gennemgang. Det berettede Reuters om tirsdag.

Støttet af USA

AstraZeneca er en af fire lægemiddelproducenter, der er støttet af USA, som har forsøg i senstadiet på en potentiel vaccine. AstraZenecas vaccine hedder AZD1222, bruger genetisk materiale fra coronavirus med en modificeret adenovirus.

I juli offentliggjorde virksomheden data, der viste, at deres vaccine producerede en lovende immunrespons i et tidligt forsøgsstadie. Samtidig viste deres data, at vaccinen blev godt tolereret.

Læs også

Nu indføres nye retningslinjer for corona-tests

På pågældende tidspunkt resulterede vaccinen ikke i alvorlige bivirkninger hos de frivillige. Træthed og hovedpine var de mest rapporterede bivirkninger, sagde de. Andre almindelige bivirkninger omfattede smerter på injektionsstedet, muskelsmerter, kulderystelser og feber.

 

Dagens Gossip