Gavin blev banket på grund af sin Aspergers: Han 'slog' igen på genial måde

Foto: Facebook

Gavin fik bank på grund af sin Aspergers, og valgte at tage hævn på sin helt egen måde.

Gavin Joseph, der lider af Aspergers, skulle 'have en lærestreg', fordi han var 'en smule anderledes' på grund af sin lidelse. Det besluttede en overfaldsmand sig for, skriver Daily Mirror.

Læs også

Kia nægter at bruge penge på tandtråd: Det bruger hun i stedet for

Gavin blev overfaldet af en fremmed mand, der besluttede sig for at give ham en lærestreg, efter at have overført fra en række teeangere, at Gavin var 'uhyggelig', fordi han sommetider hang ud for sig selv.

Han blev derfor narret til at komme over til en gruppe af person, hvor han blev udsat for et voldsomt overfald. Han blev både kvalt og slået foran de mange personer, og blev efter det voldsomme overfald efterladt forslået med en hjernerystelse og en brækket næse.

Men han besluttede sig for at reagere på lidt anderledes vis end andre. I stedet for at melde overfaldsmanden og dem, der bare lod det stå til, til politiet, valgte han at tage hævn på sin helt egen måde.

Han krævede i stedet, at mobberne skulle se en 20 minutter lang video sammen med deres familier. Videoen optog Gavin selv, og heri viste han sine skader og forklarede hvad der var sket. Hertil krævede han, at de skrev et essay om Aspergers syndrom.

Gavins mor var så stolt af sin søns reaktion på det voldsomme overfald, at hun besluttede sig for at dele historien på Facebook - og indtil videre er opslaget blevet delt mere end 100.000 gange.

Foto: Facebook

"Nogle børn talte om, at det er mærkeligt, at han altid holder sig for sig selv, deltager alene i arrangementer og holder øje med folk, og at det var 'uhyggeligt', hvordan han ville være venner med folk, han ikke kendte," skrev hun.

"En anden knægt, der overhørte samtalen, besluttede at tage sagen i egen hånd og blive dommer og jury, og dette er resultatet af det."

"Han stillede ikke spørgsmål, lærte ikke Gavin at kende, havde aldrig mødt ham, og gav ham ikke en chance for at gå."

"Han blev kaldt over for at møde nogen, men omgivet af mennesket, han ikke kendte, blev han kvalt, slået og efterladt på fortovet, så han ville 'lære sin lektie'."

Gavins mor sagde, at de opdagede, at han havde Aspergers og ADHD, da han var tre år gammel, og at hans opvækst var både vidunderlig og frustrerende.

Foto: Facebook

"Du kan ikke 'se' Aspergers, da det ikke er et synligt handicap. Det er et socialt/følelsesmæssigt ét, der gør forhold svære at opnå. Det forhindrer ikke hans bevægelser eller hans evne til at gå, men det gør hans daglige interaktioner med mennesker meget vanskelige."

"Han kan virke uhøflig, utålmodig, 'mærkelig', løsrevet eller uinteresseret, men det er ikke med vilje," fortsatte hun.

Til sidst i sit opslag opfordrede hun forældre, der læste hendes opslag, til at fortælle deres børn om handicap, der ikke kan ses, og om at være 'tolerante over for mennesker, der er anderledes, og lære dem at kende'.

"Gavin har fået en mild hjernerystelse, et skadet spiserør, spidsen af hans næse er brækket og hæmatom i øjet, men intet permanent," afslørede hun.

"Han fik ikke rejst sigtelse, men anmodede om, at deres samfundstjeneste var handicaprelateret, at de skrev et essay om Aspergers, og at de så en 20 minutters video, som han optog, mens deres familier var til stede, så de kunne se den skade, de gjorde og høre om episoden fra hans perspektiv."

Læs også

Hundredvis af danskere fusker: Bliver opdaget i lufthavnen

"Jeg er så stolt af ham, og jeg håber, at der kommer en lektie ud af dette for alle, der hører om det," lød det fra Gavins mor.