God nyhed fra Australske forskere: Vi har allerede en vaccine mod corona

Foto: Patrick Pleul/DPA/Ritzau Scanpix

En gruppe australske forskere afslører, at de har en vaccine klar, men at det desværre kommer til at tage flere måneder, før den må tages i brug.

Tre forskere fra Brisbane i Australien er sikre på, at de har skabt en vaccine, der skaber immunitet mod Covid-19, der hærger hele verden.

En af forskerne bag vaccinen er Dr. Keith Chappell, der til det australske medie, The Australian beretter følgende:

Læs også

Eksperter: Corona topper først om halvanden måned

“I forhold til at udvikle en vaccine, vi tror virker, så mener vi allerede, at vi er der,” lyder det fra forskeren.

Keith Chappell har sammen med sine to kollegaer, Paul Young og Trent Munro, arbejdet siden januar på at finde en vaccine mod virussen.

Håber den er klar i slutningen af 2020

I alt har de eksperimenteret med mere end 250 forskellige formularer for en vaccine, men har nu valgt at gå med en vaccine, som de kalder for S-Spike. Vaccinen er indtil videre kun blevet testet på mus, men forskerne bag S-Spike er overbeviste om, at en test på mennesker kun ligger få måneder ude i fremtiden.

Står det til dem, så bliver de først tests gennemført i juni, og går alt efter planen, så vil vaccinen være klar til brug i slutningnen af året. Sådan lyder det fra Dr. Keith Chappell til The Australian ifølge mediet Nyheder24.dk.

En af de udfordringer teamet nu står over for, er, at de skal vurdere om de allerede nu skal producere en masse doser, så de er klar, når vaccinen får det grønne lys, eller om de skal afvente de første menneskeresultater, før de producerer de mange doser.

Læs også

På grund af corona: Alle danskere har fået en gratis tv-kanal

 

 

Dagens Gossip