Grisen 'Picasso' bliver det første dyr, som åbner en kunstudstilling

Kasper Rasmussen

335 uger siden

|

19/01/2018
Udland
Grisen Picasso.
Grisen Picasso.
Grisen ´Picasso' er blevet verdenskendt for sit kunst.

Dagens topnyheder

Grisen 'Picasso' er lidt af en solstrålehistorie. 

'Picasso' var egentlig udset en skæbne som slagtegris, men nu bliver grisen i stedet det første dyr, der snart kan slå dørene op til en ny kunstudstilling. 

Det skriver Mirror

Det er en lidt speciel kunstudstilling, som fredag åbner i den sydafrikanske by Cape Town. Det er nemlig den kendte gris 'Picasso', som nu er klar til fernisering til den udstilling, som den kommende tid også kommer forbi London, Paris, Berlin og Amsterdam. 

Kvinden som så talentet hos 'Picasso' og reddede grisen fra slagtning hedder Joanne Lefson, og i dag bliver billederne solgt for helt op til 25.000 kroner. 

Pengene går dog ikke til kvinden, som har valgt at donere dem til en gård kaldet Sanctuary SA, som er et dyreinternat for reddede dyr. 

Kunstudstillingen som altså kan opleves i flere storbyer har fået navnet OINK, 

Joanne Lefson, som ikke kun reddede 'Pigcasso' men også lærte grisen om kunst, fortæller at 'Pigcasso' ikke er meget anderledes fra andre grise. 

- 'Pigcasso' er ikke så forskellig fra andre grise, hun er smart, nysgerrig og intelligent. Den eneste væsentlige forskel er, at hun har et talent for at male, fortæller kvinden og fortsætter. 

- Jeg er overvældet og stolt af 'Pigcasso'. Fra bacon til kunstudstilling, det er næsten som, hvis grise kunne flyve", siger Joanne Lefson.

Hun fortæller at mange mennesker ikke forstår, at det er en gris, som har malet billederne. 

Den store medieomtale 'Pigcasso' har skabt, håber Joanne Lefson også kan bruges til at sætte fokus på bæredygtighed, som er en sag, hun kæmper for. 

Kvinde fra Horsens så sit hus brænde direkte på Facebook